Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Β.Κορέα: Ανυπόμονος απρόσεκτος και αλλοπρόσαλλος γέρος ο Ντ.Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Κορέα: Ανυπόμονος απρόσεκτος και αλλοπρόσαλλος γέρος ο Ντ.Τραμπ

Φωτογραφία αρχείου

«Ανυπόμονο γέρο», χαρακτήρισε η Πιονγκγιάνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέοτνας ότι «μπλοφάρει», αναφορικά με δηλώσεις του πρόέδρου των των ΗΠΑ ότι ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με τη Β.Κορέα «παραμένει στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντ.Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ ουν είχαν ανταλάξει προσβολές και απειλές το 2017 προκαλώντας νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, πριν από την διπλωματική επαναπροσέγγιση έναν χρόνο αργότερα.

Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει στις ΗΠΑ προθεσμία έως το τέλος του χρόνου για να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά, οι οποίες έχουν παγώσει, δηλώνοντας ότι διαφορετικά, θα υιοθετήσει μια αδιευκρίνιστη «νέα προσέγγιση».

Οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίησή της Β.Κορέας οδηγήθηκαν σε τέλμα μετά την σύνοδο κορυφής στο Ανόι τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι η επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης παραμένει στο τραπέζι, ενώ υποτίμησε τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας λέγοντας ότι ο Κιμ  Γιονγκ ουν δε θα ήθελε να αναμειχθεί στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Θα με εξέπληττε αν η Βόρεια Κορέα ενεργούσε εχθρικά», δήλωσε το Σάββατο ο Ντ.Τραμπ.

Ωστόσο, ο "ΥΠΕΞ" της Β.Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ, επέκρινε τα «περίεργα λόγια και εκφράσεις» του Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον «απρόσεκτο και αλλοπρόσαλλο γέρο».

«Οι ενέργειές μας τον εκπλήσσουν. Επομένως, αν δεν εκπλήσσεται, τότε θα ενοχληθούμε εμείς», είπε ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος σήμερα προεδρεύει της Επιτροπής για την Ειρήνη Κορέας - Ασίας - Ειρηνικού, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Αυτό υποδηλώνει ότι ο Τραμπ είναι ένας ανυπόμονος γέρος», πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας ότι «από αυτές τις λέξεις και τις εκφράσεις μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ενοχλημένος είναι τώρα».

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης δεν έχει χρησιμοποιήσει «ενοχλητικές εκφράσεις προς τον αμερικανό πρόεδρο ακόμη», προειδοποιώντας ότι η άποψη του για τον Τραμπ μπορεί να αλλάξει.

«Θα πρέπει να καταλάβει ότι το δικό του ύφος της μπλόφας και η υποκρισία του φαντάζουν στα μάτια μας μάλλον αφύσικα και μη ρεαλιστικά», είπε ο "ΥΠΕΞ" της Β.Κορέας τονίζοντας ότι «δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να χάσουμε».

Η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει την ένταση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες με μια σειρά από δηλώσεις και πολλές δοκιμές όπλων, καθώς εκπνέει η προθεσμία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL