Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ε.Μακρόν: Καμία δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε.Μακρόν: Καμία δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας

«Δεν υπήρξε δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Δεν βλέπω καμία συναίνεση. Είναι σαφές ότι δε συμφωνούμε στο να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει συναίνεση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε στις αρχές Οκτωβρίου στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον της συροκουρδικής πολιτοφυλακής την οποία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, προκαλώντας την καταδίκη του Παρισιού.

«Πολεμάμε το PKK και όλους εκείνους που διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, αλλά δεν κάνουμε αυτή τη συντόμευση ή ομαδοποίηση που θέλει η Τουρκία μεταξύ αυτών των διαφορετικών πολιτικών και στρατιωτικών ομάδων. Οπότε υπάρχει διαφωνία», συμπλήρωσε, ο ίδιος

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε πως οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας συμφώνησαν να διεξαγάγουν περισσότερες συνομιλίες με την Τουρκία καθώς αναγνώρισαν «τις τεράστιες πιέσεις» που δέχεται η χώρα.

«Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες πιέσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία», δήλωσε ο Τζόνσον, αναφέροντας τους πρόσφυγες, την τρομοκρατία και την απειλή που θέτει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Οπότε αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Τουρκίας», συμπλήρωσε.

Ο Τζόνσον, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκαν χθες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, στη χθεσινοβραδινή συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων ηγετών δεν κατάφεραν να αρθούν «όλες οι ασάφειες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL