Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Χιλή: Οι Καραμπινέρος ρίχνουν τις μολότοφ και βάζουν τις φωτιές; – Επέστρεψαν οι 16χρονοι μαθητές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιλή: Οι Καραμπινέρος ρίχνουν τις μολότοφ και βάζουν τις φωτιές; – Επέστρεψαν οι 16χρονοι μαθητές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Οι Καραμπινέρος φαίνεται ότι ρίχνουν και τις μολότοφ, ενώ οι μαθητές συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος  «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» της Χιλής, του οποίου η αντίθεση στην αύξηση των εισιτηρίων του Μετρό τις ώρες αιχμής πυροδότησε την εξέγερση εναντίον του Πινιέρα και της μαύρης κληρονομίας του Πινοσέτ, που βαραίνει τη χώρα, το σύνταγμα και τους ανθρώπους της.

Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι αγώνας, λένε οι μαθητές

https://www.youtube.com/embed/5NyAh6s8hNk

«Να μην πληρώνουμε είναι άλλη μορφή αγώνα», «Η Χιλή ξύπνησε» είναι τα δύο αγαπημένα συνθήματα των μαθητών που συνεχίζουν να μπαίνουν κατά εκατοντάδες στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

«Μιας που η κυβέρνηση δεν έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις στα κοινωνικά αιτήματα αποφασίσαμε να επιστρέψουν εκεί που ξεκίνησε η επανάσταση, να επιστρέψουμε στην αρχή. Θέλουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που δεν υπήρξε ποτές και δεν θα το επιστέψουμε», τόνισε ένας 14χρονος μαθητής και… ηγετικό στέλεχος του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο σχολείο του.

«Ο σκοπός μας είναι να περάσει όσο διαρκώς περισσότερος κόσμος χωρίς να πληρώσει πριν κλείσουν το σταθμό», τόνισε ένας άλλος μαθητής, υπογραμμίζοντας ότι δίνουν τη μάχη του χρόνου μεταξύ του κλεισίματος του σταθμού από την υπηρεσία του Μετρό και την άφιξη των… Καραμπινέρος.

Γιατί είναι σαφές ότι όταν θα φθάσουν οι Καραμπινέρος οι ανήλικοι μαθητής δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνο τα χημικά και τη σκηρή βία, αλλά και τα σκάγια διασποράς της αστυνομίας που έχουν τυφλώσει ήδη σχεδόν 300 άτομα.

«Εμείς οι μαθητές αρχίσαμε αυτή την επανάσταση και μετά μας ακολούθησε όλος ο λαός. Θέλουμε μια συνολική αλλαγή. Η Υγεία, η Παιδεία, όλα είναι άσχημα και πρέπει να αλλάξουν», τόνισε σε ένα σταθμό του Μετρό λίγα μέτρα από το προεδρικό μέγαρο ο 16χρονος Χουάν Κιρόα, χωρίς μάλιστα να φοβάται να πει το όνομά του.  

ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΡΟΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΛΟΤΟΦ

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPartido.Igualdad%2Fvideos%2F549272162522416%2F&show_text=0&width=476

Οι Καραμπινέρος ρίχνουν τις μολότοφ και βάζουν τις φωτιές; Φαίνεται ότι δεν αρκούνται μόνο να τυφλώνουν τους διαδηλωτές μα σκάγια διασποράς, να βασανίζουν και να βιάζουν στα κρατητήρια.  Η Χιλή θα βιώσει τα επόμενα χρόνια ένα αστυνομικό κράτος, που θα έχει μια βαριά παρουσία στις χιλιάδες διώξεις εναντίον όσων θα συρθούν στο εδώλιο και των χιλιάδων μηνύσεων κατά της αστυνομίας και των Καραμπινέρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL