Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Βρετανία: Οι αναποφάσιστοι δίνουν πλεονέκτημα στον Τζ.Κόρμπιν μετά το debate
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Οι αναποφάσιστοι δίνουν πλεονέκτημα στον Τζ.Κόρμπιν μετά το debate

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, τα πήγε καλύτερα στην χθεσινή πρώτη τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την έρευνα της YouGov, που δημοσιεύτηκε αρχικά, μετά το πέρας του debate και ζητούσε από τους θεατές να κρίνουν τον νικητή της συζήτησης, έφερνε τους δύο «μονομάχους» με ποσοστά 51% και 49% υπέρ του πρωθυπουργού. Ωστόσο, στο αποτέλεσμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν αυτοί που απάντησαν «δεν ξέρω».

Από αυτούς, τους αναποφάσιστους οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, και είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να κερδίσουν τα κόμματα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, φαίνεται περισσότερο κερδισμένος προηγούμενος με ποσοστό 59% έναντι 41% του Μπόρις Τζόνσον.

Επίσης, το 71% των αναποφάσιστων είπε ότι τα πήγε καλύτερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν και το 29% ότι τα πήγε άσχημα, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 51% για το «καλά» και 49% για το «άσχημα».

Γενικότερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν έδωσε την εντύπωση του πιο αξιόπιστου, του πιο αρεστού και αυτού που βρίσκεται πιο κοντά στους κοινούς πολίτες.

Η μέτρηση της YouGov χώριζε τους ψηφοφόρους σε αυτούς που ήταν οριστικά αποφασισμένοι για το πώς θα ψηφίσουν και σε αυτούς που θα περιμένουν να αποφασίσουν αργότερα (αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 20%).

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ο Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε το πλεονέκτημα και ανάμεσα στο σύνολο των ψηφοφόρων (προβάδισμα 49%, έναντι 44% του Μπόρις Τζόνσον) και πολύ περισσότερο ανάμεσα στους αναποφάσιστους (66% έναντι 25%). Επίσης, μείωσε το πλεονέκτημα του Μπόρις Τζόνσον για το ποιος φαίνεται να είναι ο πρωθυπουργός, από το 27% στο 21%, ανάμεσα στους αναποφάσιστους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL