Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Σύνοδος Σοσιαλιστών: Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύνοδος Σοσιαλιστών: Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού

«Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του λαϊκισμού στην Ευρώπη είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση, την αξιοπρεπή εργασία, σε δίκαιους μισθούς και την πρόσβαση στη στέγαση» τόνισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Μαδρίτη. «Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι μια μάχη ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο που οδηγεί στον ακροδεξιό λαϊκισμό, υπονομεύει τη δημοκρατία και αυξάνει τον εθνικισμό», πρόσθεσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Οι σοσιαλιστές ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή του προς τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία: «Στις 28 Απριλίου οι Ισπανοί θα ψηφίσουν ποιος θα εκπροσωπεί τη χώρα και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χρειαζόμαστε την ψήφο της Ισπανίας και την ψήφο του Πέδρο Σάντσεθ» τόνισε ο Κόστα.

Όπως γράφει η El Pais «για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία ένα καλό αποτέλεσμα του ισπανικού Σοσιαλιστικού κόμματος θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στην μάχη των ευρωεκλογών.

«Οι εκλογές της 28ης Απριλίου στην Ισπανία έχουν αποκτήσει στρατηγική σημασία για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας» τονίζει η ισπανική εφημερίδα.

«Παίζεται το μέλλον της Ευρώπης στις ευρωεκλογές. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Πρέπει να προσφέρουμε στους νέους μια προοδευτική Ευρώπη», ήταν το μήνυμα του Τίμερμανς.

«Αυτές οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα ιστορικό πλαίσιο για την Ευρώπη, θα είναι οι πρώτες στις οποίες θα ψηφίσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τόνισε μάλιστα ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι «για το μέλλον των νέων γενεών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL