Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Είναι οι καταυλισμοί η αλληλεγγύη μας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είναι οι καταυλισμοί η αλληλεγγύη μας;

«Τι είναι αλληλεγγύη; Να δίνονται χρήματα για να χτίζουμε καταυλισμούς; Οι δευτερογενείς ροές θα υπάρχουν όσο είναι κλειστή η πόρτα και δεν σταματάμε τους πολέμους» είπε η Κωνσταντίνα Κούνεβα απευθυνόμενη στην υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, της χώρας που ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο. Η Ρουμάνα υπουργός παρουσίασε κατά την Ολομέλεια του Ιανουαρίου τις δευτερογενείς ροές ως το κύριο πρόβλημα του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος κατά τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου στην Ένωση.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η προεδρία της Ρουμανίας πρότεινε την παραβίαση βασικών αρχών και άρθρων των ευρωπαϊκών συνθηκών, όχι την αρχή της αλληλεγγύης, αλλά «άλλους τρόπους», υπονοώντας αυτό που τα τελευταία χρόνια διαμείβεται στο Συμβούλιο: την αποποίηση από κάποια κράτη - μέλη των ευθυνών τους όσον αφορά την ισότιμη κατανομή των αιτούντων άσυλο και την αντιπρόταση για παροχή υλικών αγαθών ως αντάλλαγμα στην υποδοχή αιτούντων άσυλο και την ενσωμάτωση προσφύγων από άλλα κράτη - μέλη.

«Είναι πολύ άσχημο να ακούγεται η φράση ‘παράνομοι πρόσφυγες και μετανάστες’. Οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι παράνομοι. Παράνομος είναι ο πόλεμος και παράνομο είναι το εμπόριο όπλων και εμείς αυτά δεν τα συζητάμε καν» είπε η Κ. Κούνεβα, και συνέχισε: «Πόσα ακόμη παιδιά και γυναίκες πρέπει να φύγουν από τη ζωή για να σταματήσουμε τους πολέμους;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL