Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ισπανία / Αντικυβερνητική καμπάνια από τον Οκτώβριο εξαγγέλλει η Ενωμένη Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία / Αντικυβερνητική καμπάνια από τον Οκτώβριο εξαγγέλλει η Ενωμένη Αριστερά

Ο Κάγιο Λάρα, συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς, υπογράμμισε ότι από τον Οκτώβριο ο αριστερός συνασπισμός θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για την πτώση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) καθώς, όπως είπε, οι σοσιαλιστές υποστηρίζουν μεν την παραίτηση του Ραχόι, αλλά προτιμούν τον σχηματισμό μιας νέας δεξιάς κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό και όχι πρόωρες εκλογές.

Η Ενωμένη Αριστερά θα ξεκινήσει την εκστρατεία για την παραίτηση του Ραχόι και πρόωρες εκλογές μαζί με άλλα κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, υπογράμμισε ο Λάρα, τονίζοντας ότι με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου θα ενισχυθούν οι πιέσεις στην κυβέρνηση, γιατί οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι μια κυβέρνηση που είχε επιδοθεί σε ένα όργιο μαύρου χρήματος με φακελάκια δεν μπορεί να τους ζητά να υποστούν νέες περικοπές. «Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ο κόσμος και θέτει το θέμα της δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο Κ. Λάρα σε μια συνέντευξή του στο Europa Press.

O συντονιστής της Ε.Α. δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον θεσμό της βασιλείας και τον ίδιο τον Χουάν Κάρλος για τα προσωπικά και οικογενειακά του σκάνδαλα. «Η μοναρχία έχει μετρημένες τις ημέρες της», τόνισε ο Κ. Λάρα, εκτιμώντας πως ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος με τα σκάνδαλά του έκανε περισσότερο καλό για την «Γ' Ισπανική Δημοκρατία» όσο κανένας άλλος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL