Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Οι Εργατικοί προωθούν ψηφοφορία για έλεγχο της διαδικασίας της Βουλής για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Εργατικοί προωθούν ψηφοφορία για έλεγχο της διαδικασίας της Βουλής για το Brexit

Τη διακομματική πρόταση υπογράφουν ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ιαν Μπλάκφορντ, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κειμπλ, η επικεφαλής του Plaid της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ, Λιζ Ρόμπερτς, ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, και η ηγέτης των Πρασίνων Κάρολιν Λούκας.

Το κόμμα των Εργατικών θα έχει αύριο την ευκαιρία να συζητήσει την πρόταση, καθώς είναι η μέρα κατά την οποία η κυβέρνηση επιτρέπει την συζήτηση μίας πρότασης από την αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρει ότι αύριο θα προωθήσει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, η οποία εάν εγκριθεί θα επιτρέπει στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας και να εισάγουν νομοθεσία που θα εμποδίζει τον επόμενο πρωθυπουργό των Τόρις να επιδιώξει την αποχώρηση χωρίς συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ατζέντας προτείνεται να γίνει στις 25 Ιουνίου, οπότε οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν την σχετική νομοθεσία που θα εμποδίσει την άτακτη έξοδο της Βρετανίας.

Η πρόταση των Εργατικών έρχεται σε μία στιγμή όπου η έξοδος χωρίς συμφωνία αποτελεί την βασική διαχωριστική γραμμή στον αγώνα διαδοχής που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία στο Συντηρητικό κόμμα. Σύμφωνα με τον σκιώδη υπουργό για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, η συζήτηση για το Brexit στον αγώνα διαδοχής των Τόρις έχει γίνει ενοχλητική και ανεύθυνη, ενώ κανένας από τους υποψήφιους δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχέδιο που να σταματά το αδιέξοδο πριν το τέλος του Οκτωβρίου. Αντίθετα, είπε, υπάρχουν υποψήφιοι που στηρίζουν ανοιχτά την καταστροφική μη συμφωνία και προτείνουν ακόμη την εμπλοκή της βασίλισσας στην πολιτική, ζητώντας της να διακόψει τις εργασίες του κοινοβουλίου για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL