Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενισχύεται το σενάριο της τρομοκρατίας για την επίθεση στην Ουτρέχτη

ΑΜΠΕ

Ο 37χρονος Γκ.Τανίς συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, ως βασικός ύποπτος της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του. Δύο επιπλέον ύποπτοι κρατούνται από τις ολλανδικές αρχές

Το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζεται «σοβαρά» στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με πυρά που σημειώθηκε χθες, και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές στην Ολλανδία.

Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν ότι δεν εντόπισαν «καμιά σχέση» μεταξύ του τουρκικής καταγωγής βασικό ύποπτο και τα θύματα της επίθεσης.

«Σ' αυτό το στάδιο, το κίνητρο της τρομοκρατίας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία, που χθες έθεσαν υπό κράτηση συνολικά τρεις υπόπτους.

Οι ίδιοι εξήγησαν πως βασίζονται σε μια επιστολή που βρέθηκε μέσα στο όχημα του 37χρονου Γκογκμέν Τανίς, που έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

Ο Γκ.Τανίς συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε οκτώ ώρες και κατασχέθηκε ένα πυροβόλο όπλο, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

Ωστόσο παραμένει ασαφές αν ο Γκ.Τανίς, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο, ενεργούσε βάσει πολιτικών πεποιθήσεων ή κάποιας προσωπικής βεντέτας. «Άλλα κίνητρα εξακολουθούν να μην έχουν αποκλεισθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας, ο 37χρονος πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή μέχρι την Πέμπτη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκτός από τον κύριο ύποπτο, άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 23 και 27 ετών εξακολουθούσαν σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, αφού συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Καμιά διευκρίνιση δεν έχει δοθεί για το βαθμό της ενδεχόμενης εμπλοκής τους.

Οι τρεις Ολλανδοί θύματα της επίθεσης αναγνωρίσθηκαν ως μια 19χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 28 και 49 ετών. Άλλοι τρεις, ηλικίας από 20 έως 74 ετών, τραυματίσθηκαν σοβαρά από σφαίρες.

Δείτε όλα τα σχόλια