Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας για τη μετα-Brexit εποχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεκκίνηση στις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας για τη μετα-Brexit εποχή

Νέος γύρος συνομιλιών ξεκινά από σήμερα το βράδυ στο αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ όπου Ντέιβιντ Φροστ και ο Μισέλ Μπαρνιέ θα δειπνήσουν ξεκινώντας τις ανεπίσημες συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνομιλίες για το Brexit έχουν βρεθεί σχεδόν σε τέλμα λόγω μεγάλων διαφωνιών για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών 

Ο γύρος συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας ήταν σύντομος με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι, ενώ επιθυμούν μια συμφωνία, έχουν ακόμα να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους, διαφορετικά η Βρετανία θα μπορούσε να εξέλθει της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του έτους χωρίς μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ και ο Ευρωπαίος ομόλογός του Μισέλ Μπαρνιέ θα δειπνήσουν σήμερα το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία για ανεπίσημες συνομιλίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

«Το δείπνο σήμερα το βράδυ αποτελεί την έναρξη των συνομιλιών και στη συνέχεια αύριο θα υπάρξουν ομάδες αξιωματούχων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καθίσουν στο τραπέζι για περαιτέρω συνομιλίες».

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία είχε νέες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει στις "ανεπίσημες συνομιλίες", ο Βρετνός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «είμαι σίγουρος ότι οι συζητήσεις θα καλύπτουν τα πάντα, από αυτό που η ΕΕ χαρακτηρίζει συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού έως τις δομές διακυβέρνησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL