Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Gay pride στο Παρίσι για την αντιμετώπιση του ρατσισμού

Η ετήσια παρέλαση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο πλαίσιο του κινήματος Global Pride, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι μέρες λόγω πανδημίας

Επικεφαλής της πορείας ήταν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των μαύρων, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα, κατά της αστυνομικής βίας, υπέρ της προστασίας προσφύγων και μεταναστών, για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, αλλά και των περιθωριοποιημένων μελών της κοινότητας.

«Είναι το σώμα μου, είναι επιλογή μου!» και «Όλοι μισούν την αστυνομία!» φώναζαν οι διαδηλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, που έκαναν πορεία γύρω από την Πιγκάλ και έως την πλατεία Δημοκρατίας στα ανατολικά της πόλης.

Κρατούσαν σημαίες ουράνιο τόξο, σύμβολο του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, κίτρινες και μοβ σημαίες για το κίνημα περηφάνιας των intersex ατόμων, και κόκκινες ομπρέλες, σύμβολο των εργαζομένων στο σεξ.

Επίσης, φώναζαν συνθήματα για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που υφίστανται διακρίσεις, αλλά και τα μέλη των μειονοτήτων που ζουν στις φτωχογειτονιές.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις