Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Επαναλειτουργία συνόρων Ισπανίας – Πορτογαλίας: Αποδοκιμασίες Φελίπε Στ’ παρουσία Σάντσεθ, Κόστα και Ντε Σόουζα (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαναλειτουργία συνόρων Ισπανίας – Πορτογαλίας: Αποδοκιμασίες Φελίπε Στ’ παρουσία Σάντσεθ, Κόστα και Ντε Σόουζα (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Με το σύνθημα «Ζήτω η Δημοκρατία», υποδέχθηκαν το βασιλιά Φελίπε Στ’ και τον πρωθυπουργό Σάντσεθ στο Μπανταχόθ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, που παρέμειναν κλειστά από τις 17 Μαρτίου. Μια ανάλογη συμβολική τελετή πραγματοποιήθηκε στα σύνορά της πορτογαλικής πόλης Ελβάς.

Ο δεξιός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο Ντε Σόουσα και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα άκουγαν αμήχανοι τους Ισπανούς να φωνάζουν «Ζήτω η Δημοκρατία» και «Αύριο η Ισπανία θα είναι Δημοκρατική» μπροστά στο βασιλιά Φελίπε Στ’ και τον σοσιαλιστική πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ κατά του περιπάτου στο Μπανταχόθ μετά  τη συμβολική τελετή για την επαναλειτουργία των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μεγάλο λάθος των διοργανωτών αποδείχθηκε ο περίπατος των δύο αρχηγών κρατών και των δύο πρωθυπουργών στα τείχη του παλιού φρουρίου του Μπανταχόθ, όπου οι τοπικές αρχές δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους.. λίγους περαστικούς.

«Οι δαπάνες για το βασιλιά σε σχολεία και νοσοκομεία», φώναζαν ακόμη αρκετοί πολίτες μόλις είδαν μπροστά τους τον… βασιλιά.  

Τα διαδοχικά σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τη δημοτικότητα του Ισπανού γαλαζοαίματου, δεδομένου ότι το επίσημο δημόσιο ινστιτούτου κοινωνικολογικών ερευνών CIS εδώ και δεκαετίες αποφεύγει να διεξάγει δημοσκόπηση για την αποδοχή ή μη της μοναρχίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL