Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ιταλία: Το Κολοσσαίο άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Το Κολοσσαίο άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους επισκέπτες

Το βράδυ της Κυριακής, το Κολοσσαίο φωτίστηκε με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας

Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες με κλειστές τις πύλες του λογω της επιδημίας του κορωνοϊού, το Κολοσσαίο απο σήμερα άνοιξε και πάλι τις εγκαταστάσεις του για τους επισκέπτες, οι οποίοι το πρωΐ ήσαν μόνο μερικές δεκάδες.

Συνολικά περίπου 300 άνθρωποι είχαν κάνει κράτηση μέσω Διαδικτύου για σήμερα, αριθμός που απέχει πολύ από τους 20.000 τουρίστες που συνήθως συνωστίζονταν καθημερινά.

«Είναι ένα σύμβολο της Ρώμης και της Ιταλίας», υπογράμμισε η επικεφαλής των αρχιτεκτόνων του μνημείου, Αλφονσίνα Ρούσο, η οποία χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την εικόνα που παρουσίαζε το Κολοσσαίο αυτούς τους τρεις μήνες δίχως έναν τουρίστα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «το αίσθημα κενού ανέδειξε συνάμα και τη μεγάλη ομορφιά του μνημείου και το πόσο εύθραυστο είναι».

Υπό κανονικές συνθήκες, σχεδόν 20.000 τουρίστες, το 70% από τους οποίους προέρχονταν από το εξωτερικό, επισκέπτονται καθημερινά το μέρος στην άκρη του Αυτοκρατορικού Φόρουμ, στους πρόποδες του Παλατίνου Λόφου.

Στο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών «αμφιθέατρο των Φλαβίων» έχουν προβλεφθεί μέτρα υγειονομικής προστασίας, με ασφαλείς διαδρομές, υποχρεωτικές κρατήσεις και τροποποιημένα προγράμματα.

Επωφελούμενοι από τη χαμηλή επισκεψιμότητα, οι υπάλληλοι του εργοταξίου στο μνημείο εκτέλεσαν εργασίες στερεοποιησης του κονιάματος στους χιλιετείς τοίχους.

Σχεδόν όλα τα διάσημα μνημεία και κτήρια της Ιταλία έχουν επιχειρήσει να ανοίξουν στο κοινό από την περασμένη εβδομάδα: η Πομπηία, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η Πινακοθήκη Μποργκέζε ή τα Μουσεία του Καπιτωλίου, οι καθεδρικοί ναοί της Φλωρεντίας και του Μιλάνου, ο Πύργος της Πίζας. Το Μουσείο του Βατικανού, ένας άλλος σημαντικός προορισμός του παγκόσμιου τουρισμού, άνοιξε επίσης από σήμερα 1 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL