Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Την 1η Ιουλίου ανοίγει το αεροδρόμιο της Μάλτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την 1η Ιουλίου ανοίγει το αεροδρόμιο της Μάλτας

Σχεδόν το ένα τέταρτο της οικονομίας της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό και οι ξενοδόχοι ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθεί η ανεργία.

Η Μάλτα έχει καταγράψει περίπου 600 κρούσματα του κορονοϊού και εννέα θανάτους, ενώ έχει πραγματοποιήσει εντατικά τεστ και ένα πρόγραμμα ιχνηλάτησης επαφών.

Τα καταστήματα που δεν πωλούν απολύτως απαραίτητα προϊόντα και τα εστιατόρια άνοιξαν και πάλι στα μέσα Μαϊου αλλά οι εκκλησίες στη ρωμαιοκαθολική αυτή χώρα καθώς και τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Τα μπαρ και τα γυμναστήρια θα ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τον προϋπολογισμό--ο οποίος ανακοινώνεται συνήθως τον Οκτώβριο-- στις 8 Ιουνίου με στόχο την ενθάρρυνση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Η κυβέρνηση καταβάλλει 800 ευρώ μηνιαίως σε κάθε υπάλληλο ώστε να μην γίνουν απολύσεις στις εταιρείες που έχουν πληγεί από τον ιό και ισχυρίζεται ότι θα διατηρήσει το μέτρο μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

Οι τουριστικές αρχές διαπραγματεύονται "ασφαλείς διαδρόμους" για τα ταξίδια με χώρες που έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων, ανάμεσά τους το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Λετονία, η Λιθουανία και το Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το πράσινο φως για τουρίστες από τη Βρετανία, που παραδοσιακά επιλέγουν για διακοπές την Μάλτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL