Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Ισπανία: Εγγυήσεις 20 δισ. για 1,3 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Εγγυήσεις 20 δισ. για 1,3 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας αποφάσισε σήμερα μια νέα πιστωτική γραμμή με εγγυήσεις 20 δισ. προς ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χεσούς Μαρία Μοντέρο, που εκτιμά ότι 1,3 εκατομμύρια ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα επωφεληθούν από το μέτρο. Οι τράπεζες θα εφαρμόζουν χαμηλότερα επιτόκια, μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμής και θα μπορούν αρνηθούν τις πιστώσεις που θα έχουν κατά το 80% τις εγγυήσεις του δημοσίου.  

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί η θέσπιση του καθολικού ελάχιστου εισοδήματος για όλους, σύμφωνα με το Unidas Podemos, παρόλες τις αντιδράσεις του συλλόγου βιομηχάνων CEOE, που κατήγγειλε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας για «χειραγώγηση της ενημέρωσης και έλλειψη εμπιστοσύνης στο διάλογο με τους Ισπανούς επιχειρηματίες».  Ο Ιγκλέσιας πάντως αποφεύγει την άμεση αντιπαράθεση με τους βιομήχανους και τις επιχειρηματίες στοχεύοντας στην ψήφιση του μέτρου στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης. To ίδιο έκανε και με την απόφαση του Eurogroup, που χαρακτήρισε «ανεπαρκή».

Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ κατήγγειλε το δεξιό Λαϊκό Κόμμα και τους φασίστες του Vox γιατί στην βουλή δεν ψήφισαν την απαγόρευση των απολύσεων την εποχή της πανδημίας και της καταβολής επιδόματος ανεργίας στους επισφαλείς εργαζόμενους και το πρεκαριάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL