Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ισπανία: Σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα από τις 26 Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα από τις 26 Απριλίου

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η Ισπανία θα αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα από τις 26 Απριλίου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και του υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, διευκρινίζοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί με ποιες προϋποθέσεις θα αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.  

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια που δεν θα τα ανακοινώσουμε γιατί θέλουμε να αποφασίσουν οι τεχνικοί του θέματος», διευκρίνισε η Μοντέρο.

Οι πολίτες θα επιστρέψουν «στην κανονική ζωή τους» από τις 26 Απριλίου, αλλά η επιστροφή «στους δρόμους και της πλατείες» θα διεξαχθεί διαμέσου «ξεκάθαρων οδηγιών» από την εκτελεστική εξουσία, συνέχισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδικοί και οι τεχνικοί του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν τα στοιχεία των επομένων εβδομάδων για «να σχεδιάσουν τα σενάρια της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων».

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας η «αποκλιμάκωση» θα πραγματοποιηθεί μετά την εξέταση των στοιχείων από τις Περιφέρειες, τους οίκους ευγηρίας, την κατάσταση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και που θα συμπεριλάβει στην πράξη μια διεργασία στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 60 χιλιάδες άτομα. Στόχος του υπουργείου Υγείας φαίνεται να είναι «η ανάπτυξη μιας συλλογικής ανοσίας στον ιό», ένα «είδος καθολικής άμυνας από το σύνολο του πληθυσμού» με στόχο «να αντιμετωπίσουμε το μέλλον», κατέληξε η Μοντέρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL