Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Γυναικοκτονία σε καραντίνα: Φοιτήτρια της Ιατρικής δολοφονήθηκε από το σύντροφό της στην Ιταλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία σε καραντίνα: Φοιτήτρια της Ιατρικής δολοφονήθηκε από το σύντροφό της στην Ιταλία

Η 28χρονη Λερένα Κουαράντα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.

Η Λορένα Κουαράντα, 27 ετών, συγκατοικούσε με τον σύντροφό της στην πόλη Μεσίνα της Σικελίας. Στις 31 Μαρτίου, ο επίσης απόφοιτος Ιατρικής Αντόνιο Ντε Πάτσε, ετών 28, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ομολογώντας πως στραγγάλισε τη φίλη του, έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους, καθώς νόμιζε ότι τον είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ο καθ' ομολογία δολοφόνος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα τη σωρό της φοιτήτριας.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται στην εποχή του κορωνοϊού.  Σχετική ερώτηση στη χώρα μας έχουν καταθέσει βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει, η Λ. Κουαράντα εξέφρασε τις ανησυχίες της για τους 41 γιατρούς που πέθαναν σε αυτή την επιδημία ανάμεσα στους 12.000 συνολικά θανάτους που μετρά η χώρα. Ανεβάζοντας στα social media της μια ανάρτηση που εξηγούσε ότι οι θάνατοι των γιατρών προήλθαν από την έλλειψη εξοπλισμού για την προστασία τους σημείωσε: “Απαράδεκτο”.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή». «Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονωϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί. «Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL