Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Κοροναϊός: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τους υπαλλήλους του να παραμείνουν στα σπίτια τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοροναϊός: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τους υπαλλήλους του να παραμείνουν στα σπίτια τους

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του "να απομονωθεί" αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κοροναϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.

Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις "μη απαραίτητες" επισκέψεις στην Κίνα.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου Καρναβαλιού της Βενετίας.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

Πηγή: ΑΜΠΕ- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL