Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διακοπή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, για διαβουλεύσεις

Οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο που διακόπηκαν το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, θα συνεχιστούν σήμερα στις Βρυξέλλες, στις 10 το πρωί.

Σε συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα επτά χρόνια επιχειρούν να καταλήξουν οι 27 ηγέτες στις Βρυξέλλες.

Διεκόπησαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες, προκειμένου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ξεκινήσει τις διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Οι συναντήσεις προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν με βάση τη σειρά των επόμενων εκ περιτροπής προεδριών της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η συνάντηση του Σαρλ Μισέλ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί να είναι 16η στη σειρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες της συνόδου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου στις 12.00 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταγράψουν πρόοδο στο θέμα του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού, παρά τις βαθιές διαφωνίες μεταξύ των χωρών-μελών.

«Οι τελευταίες προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού είναι πάντα οι πιο δύσκολες αλλά νιώθω ότι υπάρχει θετική διάθεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να είμαστε σε διάλογο, προκειμένου να λάβουμε μια απόφαση που να ικανοποιεί τις προτεραιότητες της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Μισέλ σε δημοσιογράφους πριν καλωσορίσει τους ηγέτες της ΕΕ για συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

Μετά το Brexit, δημιουργείται «τρύπα» περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ νέες πολιτικές απαιτούν νέους πόρους. Προσώρας, μειώσεις επηρεάζουν τον αγροτικό τομέα, με το ποσό να είναι μειωμένο κατά περίπου 74 δισεκατομμύρια ευρώ (Κοινή Αγροτική Πολιτική: 354,1 δις από 428,3 δις), αλλά και τις πολιτικές συνοχής (380,1 δις από 400,6 δις: μείον 20,5 δις).

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις