Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Βρετανία: Πέντε οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Εργατικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Πέντε οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Εργατικών

Πέντε από τους αρχικά έξι υποψήφιους παραμένουν στην κούρσα για την ηγεσία των Εργατικών. Πρόκειται για τον σκιώδη υπουργό Brexit, Κίερ Στάρμερ, και τη σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας, Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη στήριξη των βουλευτών του Εργατικού κόμματος, αλλά και τους βουλευτές Τζες Φίλιπς και Λίζα Νάντι.

Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Έμιλι Θόρνμπερι, θα συνεχίσει επίσης, καθώς τα τελευταία λεπτά πριν λήξει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, κατάφερε να περάσει το όριο των 22 βουλευτών που τη στηρίζουν.

Ο Κλάιβ Λιούις, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σε ότι αφορά την αντιπροεδρία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 22 υποστηρικτών βουλευτών πέντε υποψήφιοι και έτσι συνεχίζουν οι: Άντζελα Ρέινερ (85), Ίαν Μάρεϊ (34), Ντόουν Μπάτλερ (28), Ροζένα Αλίν Καν (23) και Ρίτσαρντ Μπέργκον (22).

Αυτοί που εξασφάλισαν την παραμονή τους στον αγώνα, στη συνέχεια θα πρέπει να λάβουν την υποστήριξη από 33 τοπικές οργανώσεις του κόμματος ή από το 5% των προσκείμενων στο κόμμα εργατικών συνδικάτων για μπορέσουν να βάλουν το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο για να εκλεγούν από τους εγγεγραμμένους υποστηρικτές των Εργατικών.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση Momentum, που στήριξε τον Τζ.Κόρμπιν στην εκλογή του στην ηγεσία το 2015, ανακοίνωσε ότι προτείνει την εκλογή της Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι για την ηγεσία και της Αντζελα Ρέινερ για την αντιπροεδρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL