Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Συντηρητικοί: Με ηλεκτρονική άδεια και διαβατήριο η είσοδος στη Βρετανία μετά το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντηρητικοί: Με ηλεκτρονική άδεια και διαβατήριο η είσοδος στη Βρετανία μετά το Brexit

Ηλεκτρονική άδεια, στα πρότυπα των ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα εισέρχονται στη Βρετανία, μετά το Brexit, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των Συντηρητικών.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση βίζας (ETA, Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδιού), που θα εφαρμοστεί για τους Eυρωπαίους πολίτες, και απαιτεί, εκτός των άλλων, τη χρήση βιομετρικού διαβατηρίου, και όχι απλά την ταυτότητα, όπως ισχύει σήμερα, ενώ θα ζητείται ηλεκτρονική αίτηση, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν ταξιδέψουν, μαζί με κάποιο ποσό πληρωμής.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κανόνες μετανάστευσης θα υπάρξουν, όπως είπε η ίδια, «ευρύτερες εξουσίες» ώστε το υπουργείο Εσωτερικών να μπορεί να σταματά όσους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

«Όταν οι πολίτες ψήφιζαν την αποχώρηση το 2016, ψήφιζαν για την ανάληψη του ελέγχου των συνόρων μας. Μετά το Brexit θα εισαγάγουμε ένα αυστραλιανού τύπου σύστημα πόντων για τη μετανάστευση και θα πάρουμε μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων και της ασφάλειας της Βρετανίας» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι το Brexit των Συντηρητικών θα υπονομεύσει την ασφάλεια της χώρας, καθώς η Βρετανία θα αποσυρθεί από σημαντικά κοινά συστήματα πληροφοριών και βάσεις δεδομένων της ΕΕ (π.χ. Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης).

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL