Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ακτιβιστές κατά του Brexit όργωσαν χωράφι κι έγραψαν "Η Βρετανία τώρα θέλει να παραμείνει" (Video)

«Ο Μπόρις Τζόνσον ίσως να έχει μια συμφωνία, όμως δεν έχει τη στήριξη του κόσμου (…) Η βούληση των ανθρώπων έχει αλλάξει»

Ακτιβιστές κατά του Brexit όργωσαν σε ένα αγρόκτημα στη νότια Αγγλία με τεράστια γράμματα το σύνθημα: «Η Βρετανία τώρα θέλει να παραμείνει», την ώρα που το διαζύγιο της χώρας από την ΕΕ κρέμεται από μία κλωστή.

Η οργάνωση Led by Donkeys έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που τράβηξε από ελικόπτερο στις οποίες φαίνεται ένα τρακτέρ να βάζει τις τελευταίες πινελιές στα γράμματα του συνθήματος, που φτάνουν τα 40 μέτρα μήκος και τα οποία όργωσαν ακτιβιστές σε αγρόκτημα το οποίο ανήκει σε γεωργό που τάσσεται κατά του Brexit στην ύπαιθρο του Ουίλτσαϊρ στη νοτιοδυτική Αγγλία.

 

Στο βίντεο εμφανίζεται και μία ψηφοφόρος, η Λίζα, η οποία δηλώνει ότι το 2016 είχε ταχθεί υπέρ του Brexit, όμως πλέον έχει αλλάξει γνώμη.

«Οι άνθρωποι μού λένε ότι 17,4 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ αυτού και αυτό θέλουν. Είμαι μία από τα 17,4 εκατομμύρια και δεν είναι αυτό που θέλω, δεν είναι αυτό το οποίο ψήφισα. Θέλω πίσω την ψήφο μου. Μου έκλεψαν την ψήφο μου και την θέλω πίσω», τονίζει.

Το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Ωστόσο ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που είχαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτή, ο Όλι Νόουλς, δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί δεν επιθυμούν πια να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον ίσως να έχει μια συμφωνία, όμως δεν έχει τη στήριξη του κόσμου (…) Η βούληση των ανθρώπων έχει αλλάξει», είπε.

Παρόλα αυτά δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πολύ μικρές αλλαγές στις απόψεις των Βρετανών για το Brexit μετά το δημοψήφισμα, ενώ το αποτέλεσμα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις