Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Γαλλία: «Σινεμά» για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους η εκεχειρία στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία: «Σινεμά» για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους η εκεχειρία στη Συρία

Η εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους, η οποία αφήνει σ' αυτούς τους τελευταίους πέντε ημέρες για να αποχωρήσουν από τη ζώνη της σύγκρουσης, είναι «σινεμά που προορίζεται για τους αμερικανούς ψηφοφόρους», δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Στοιχηματίζω πως, όπως στην Κύπρο, οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε 50 χρόνια», δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ.

Η τουρκική επίθεση στον συριακό βορρά «είναι ένα μήνυμα που η Δύση στέλνει στον κόσμο: το να είσθε σύμμαχοί μας σ' έναν πόλεμο, αποτελεί σχεδόν εγγύηση ότι θα προδοθείτε και θα εγκαταλειφθείτε μετά τον πόλεμο», δήλωσε επίσης. Οι Κούρδοι, «φίλοι μας και σύμμαχοί μας, (...) πολέμησαν το Νταές» και «αυτούς είναι που προδίδουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που οι Ευρωπαίοι δεν μπόρεσαν να υπερασπισθούν», επέμεινε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ήδη πολύ αργά» για να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. «Τις πρώτες ημέρες ήταν που η Ευρώπη είχε τα μέσα για να ασκήσει πολύ ισχυρή πίεση στην Τουρκία, στον Ερντογάν», σύμφωνα με τον Λαγκάρντ.

Στην Ευρώπη, «συνεχίζουμε να ζούμε σαν ο κόσμος να ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος», δήλωσε.

Ο Λαγκάρντ καταγγέλλει την «αδυναμία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ «υπεύθυνο» για την ενδεχόμενη επιστροφή στην Ευρώπη τζιχαντιστών που ήταν κρατούμενοι των Κούρδων και απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σύγκρουσης. «Υπάρχουν ήδη τζιχαντιστές που είναι ελεύθεροι και υπάρχει κίνδυνος να τους δούμε να επιστρέφουν στα εδάφη μας για να μας επιτεθούν», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL