Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εμ.Μακρόν: Η Βρετανία οφείλει να πληρώσει το τίμημα για οποιαδήποτε απαράδεκτη ενέργεια στο Brexit

ΑΜΠΕ

«Εάν δε θέλουν να κάνουν καμιά κίνηση ή να κάνουν κάτι που δεν είναι αποδεκτό, τότε θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος - Συνάντηση του Μπ.Τζονσον με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Λ.Βαράντκαρ

Η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια θέση για το Brexit που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις 27 άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εάν αποφασίσουν να κάνουν μια κίνηση που είναι συμβατή με αυτό που θα μπορούσε γίνει δεκτό από τους "27", τότε είναι καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοτνας ότι «εάν δε θέλουν να κάνουν καμιά κίνηση ή να κάνουν κάτι που δεν είναι αποδεκτό, τότε θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη».

Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ στη βόρεια Αγγλία σε μια έσχατη προσπάθεια να επαναφέρει μια βρετανική πρόταση για μια συμφωνία για το Brexit που η ΕΕ έχει δηλώσει ότι απέχει μακράν από αυτό που απαιτείται για μια συντεταγμένη αποχώρηση.

Από την άλλη πλευρά, ο Λ.Βαράντκαρ δήλωσε ότι συναντά σήμερα τον Βρετανό ομόλογό προκειμένου να δουν εάν μπορεί να σημειωθεί κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Εδώ, στο Τσεσάιρ στο Ηνωμένα Βασίλειο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουμε για το Brexit. Ανυπομονώ για μια λεπτομερή συζήτηση για να δούμε εάν μπορούμε να σημειώσουμε κάποια πρόοδο», ανέφερε ο Λ.Βαράντκαρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις