Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Δεύτερη ημέρα αντιδράσεων στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεύτερη ημέρα αντιδράσεων στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Nα τερματίσει το συντομότερο δυνατόν τις επιθέσεις της στην Συρία, κάλεσε σήμερα την Τουρκία ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο ίδιος μάλιστα τόνισ ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις «ενέχουν τον κίνδυνο να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να ανοικοδομήσει το χαλιφάτο του».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη μονομερή στρατιωτική επίθεση στη Συρία και καλώ την Τουρκία να την τερματίσει το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Παρίσι κάλεσε επίσης σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία.

Ακόμη ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ συνέστησε αυτοσυγκράτηση στην Τουρκία, να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πλευρά του καταδίκασε και αυτός σήμερα τις τουρκικές στρατιωτικές επιθέσεις και προειδοποίησε για την πιθανότητα εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων.

«Το Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές στην Συρία και προειδοποιεί κατά των εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων από την Τουρκία και τους πληρεξούσιούς της», τονίζει ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στο twitter. «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα η Βρετανία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης και μπορεί να υπονομεύσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι μίλησε με την Άγκυρα «για να εκφράσει την απογοήτευση της Βρετανίας και την ανησυχία της για την στρατιωτική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία και για να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση».

«Η επέμβαση δημιουργεί τον κίνδυνο για μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση και υπονομεύει την προσήλωση στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους", πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL