Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ά.Μέρκελ: Πρέπει να πολεμήσουμε τα εγκλήματα μίσους

ΑΜΠΕ

Μία ημέρα μετά την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα»

«Η Γερμανία πρέπει να καταστείλει το μίσος, τη βία και την εχθρότητα», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή η οποία έιχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι «α μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολλά περισσότερα θύματα, αν ο φερόμενος ως δράστης, Γερμανός πολίτης Στέφαν Μπ., είχε παραβιάσει τις πύλες της συναγωγής στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας.

«Είμαι κι εγώ, όπως εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, σοκαρισμένη και αποκαρδιωμένη από το έγκλημα που διαπράχθηκε χθες στη Χάλε», δήλωσε η Ά.Μέρκελ χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουμε πως αποφύγαμε παρά λίγο μια τρομερή επίθεση εναντίον των ανθρώπων στη συναγωγή. Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «είμαστε ευτυχείς για κάθε συναγωγή, για κάθε εβραϊκή κοινότητα και για όλες τις ζωές των Εβραίων στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει πως οι εκπρόσωποι του κράτους πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα του κράτους προκειμένου να καταστείλουν το μίσος, τη βία και την έχθρα εναντίον ανθρώπων».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε επισκεφθεί τη συναγωγή δηλώνοντας ότι «σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής. Μας προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι μια επίθεση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μια χώρα με αυτή την ιστορία».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στη Γερμανία επιθυμεί η ζωή των Εβραίων να είναι μέρος αυτής της χώρας», τόνισε ο Σταϊνμάιερ και υπογράμμισε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή των Εβραίων».

Την ίδια ώρα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Πέτερ Φρανκ, δήλωσε ότι ο φερόμενος 27χρονος δράστης ήθελε να διαπράξει σφαγή στη συναγωγή όπου οι γιορταζόταν το Γιομ Κιπούρ και να εμπνεύσει και άλλους για παρόμοιες επιθέσεις.

«Αυτό που συνέβη χθες ήταν τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Π.Φρανκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις