Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Περίεργη αναφορά του Ερντογάν σε ”ελληνοτουρκικες συνομιλίες”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περίεργη αναφορά του Ερντογάν σε ”ελληνοτουρκικες συνομιλίες”

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του πρακτορείου Reuters ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παγώσει τις επιχειρήσεις έρευνας κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο «εν αναμονή ελληνοτουρκικών συνομιλιών».

Την αναφορά αυτή που το Reuters αποδίδει στον εκπρόσωπο του Ερντογαν Ι. Καλιν δεν την σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πετσας.

Μέχρι τώρα το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το αν έχουν συμφωνηθεί τέτοιες συνομιλίες ενώ στις συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή, η κατεύθυνση που δίνεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλά για «υποχώρηση από τον Ερντογάν».

Ν.Δένδιας: Η διαπραγμάτευση με την Τουρκία αφορά στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας

Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την τοποθέτηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας περί «παγώματος των ερευνητικών επιχειρήσεων» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, σημεώισε ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, όχι όμως υπό το κράτος απειλών, προσβολών και δημιουργίας τετελεσμένων, ξεκαθαρίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία αφορά στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των υπερκείμενων θαλασσίων ζωνών.

«Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πάντοτε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον διάλογο είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να συζητάμε όταν μια πλευρά προβαίνει σε ενέργειες που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», σημείωσε Ν.Δένδιας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL