Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Ρήγας: Στέλνουν μήνυμα υποχωρητικότητας στον Ερντογάν (Ηχητικό)

Eurokinissi

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να επιμείνει, όπως είχαμε πετύχει εμείς, να υπάρξουν κυρώσεις. Γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις. Εάν υπάρξει εθνική στρατηγική και γραμμή, εμείς θα στηρίξουμε. Γι` αυτό ζητάμε να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να μας πούμε ποια είναι αυτή, τόνισε ο κ. Ρήγας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να μην έχει στρατηγική απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις που έχουν ενταθεί σε επίπεδα ποπυ δεν έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια, στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν με την υποχωρητική τους στάση, ότι δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, ότι επιμένουν σε μία στάση κατευνασμού όπως και στο προσφυγικό, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Η Τουρκία στα θέματα αυτά και είναι προβλέψιμη και έχει ιστορικά μία συγκεκριμένη στάση και στατηγική. Αντίθετα, από την δική μας πλευρά λείπει αυτή την περίοδο μία εθνική στρατηγική, είπε ο κ. Ρήγας. Την τελευταία περίοδο τόσο σε επίπεδο ρητορείας όσο και πράξεων έχει διαμορφωθεί ένα επίπεδο που δεν είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια, όπως με τις υπερπτήσεις στον Έβρο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου.

Με την Ελλάδα, συνέχισε, προσπάθησαν να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα, έφτιαξαν χάρτες που την αμφισβητούν, προχώρησαν στην παράνομη συμφωνία με την Λιβύη με τον ίδιο στόχο. Τώρα, «απειλούν» ότι θα βρεθούν μεταξύ 6 και 12 ναυτικών μιλίων, ουσιαστικά παραβιάζοντας εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας. Το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, που φαίνεται να μην έχει στρατηγική, από το πώς αντιμετώπισε το θέμα στον Έβρο, από την ακύρωση της άσκησης «Καταιγίδα». Στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν με την υποχωρητική τους στάση, ότι δεν γνωρίζουν τι να κάνουν. Επιμένουν σε μία στάση κατευνασμού όπως και στο προσφυγικό.

Εμείς επιμένουμε, το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να επιμείνει, όπως είχαμε πετύχει εμείς, να υπάρξουν κυρώσεις. Γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις. Εάν υπάρξει εθνική στρατηγική και γραμμή, εμείς θα στηρίξουμε. Γι` αυτό ζητάμε να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να μας πούμε ποια είναι αυτή, τόνισε ο κ. Ρήγας.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο