Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Στ.Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στον Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ.Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στον Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

«Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στον κ. Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μια συμφωνία που έπρεπε να γίνει, και ξέρουμε ότι παρασκηνιακά και η ΝΔ συμφωνούσε», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, κάνιοντας λόγο για «προσχηματικές αντιρρήσεις» για «προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους».https://www.youtube.com/embed/bI6C-pUHqrY

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων υπογράμμισε ότι «χαίρομαι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ότι όχι μόνο θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και ότι θα την τιμήσει κιόλας».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι θα χρησιμοποιήσει τις διαδικασίες για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, ώστε να μπλοκάρει την Συμφωνία. Αυτή η δήλωση έχει ξεχαστεί πλέον, και καλώς, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών συμφέρει την χώρα και την Μακεδονία μας, καθώς παίρνουμε πίσω όλα όσα είχαν υφαρπάξει οι εθνικιστές γείτονές μας».

«Η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή και αποτελεί και μια επιβράβευση της πολιτικής που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αποδεικνύεται ότι ήταν απαραίτητη για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Β. Μακεδονία και στην Αλβανία, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», συμπλήρωσε ο Στέλιος Κούλογου.

Καταλήγοτνας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα πρέπει η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια να συνοδεύεται από αυστηρές προϋποθέσεις.

«Τα υποψήφια μέλη έχουν σημαντικά προβλήματα: Δικαιοσύνης, διαφθοράς, και άλλα. Θα πρέπει να μεριμνήσουμε ότι η διεύρυνση θα έχει ως προαπαιτούμενο τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών. Στις προηγούμενες διευρύνσεις αρκετά από τα κράτη μέλη που μπήκαν στην ΕΕ έφεραν μαζί τους και πολλά προβλήματα, όπως οι ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ουγγαρία και στην Πολωνία. Να φροντίσουμε να μην δουν τα νέα μέλη την ΕΕ ως μια αγελάδα την οποία αρμέγουμε και της οποίας τις αξίες και την ιστορία δεν σεβόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL