Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων-ΑΜΠΕ

Στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης - Νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της ελληνικής Βουλής, Κ.Τασούλα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Βουλής, στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα. Από τον ίδιο, είχε ζητηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία αλλά αυτό δεν δόθηκε ποτέ στην ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα να δοθεί στον πρέσβη της Λιβύης προθεσμία δυο ημερών να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Στη συνέχεια, η Άγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή με αφορμή το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «η απέλαση ενός πρεσβευτή μόνον λόγω του μνημονίου που υπογράψαμε δεν αποτελεί μια ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Αυτό είναι εξοργιστικό».

«Η απόφαση αυτή της Ελλάδας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Αθήνας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις