Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τάσσεται υπέρ κάθε κίνησης που συμβάλλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

Ο διαχρονικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού για τη δικαίωσή του, αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, ένα σημείο αναφοράς για όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες τονίζει ο τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τάσσεται υπέρ κάθε κίνησης που συμβάλλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, σχετικά με τους δεκάδες οικισμούς που έχουν δημιουργηθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αντίκεινται στο Διεθνές δίκαιο, στις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και στην ίδια τη νομική γνωμοδότηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ του 1978, που είχε αποφανθεί για τη μη νομιμότητα των οικισμών, ενώ δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στο ζήτημα των μελλοντικών συζητήσεων για τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Πάγια  θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει η λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δύο ασφαλή και βιώσιμα κράτη, στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Λεηλατούν τους αδύναμους για να στηρίξουν τους πλούσιους

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση υποσχόμενη να μας απαλλάξει από τον νόμο Κατρούγκαλου και να φτιάξει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες συντάξεις. Τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν, μάλιστα, επιμένουν ακόμα και σήμερα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις