Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ανώμαλη προσγείωση της Ν.Δ. στην πραγματικότητα σε προσφυγικό και Συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανώμαλη προσγείωση της Ν.Δ. στην πραγματικότητα σε προσφυγικό και Συμφωνία των Πρεσπών

Το ίδιο το γεγονός ότι γυρίσαμε πάλι στην κατάσταση του 2012 αποτελεί παράβαση από την πλευρά της Τουρκίας της συμφωνίας της με την ΕΕ του 2016 για το μεταναστευτικό τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ξεχνώντας ότι κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και εκείνη είναι που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα έγκαιρα με αποτέλεσμα την σημερινή διόγκωση του προβλήματος.

Χαρακτήρισε μάλιστα τις πράξεις αυτές ως «απόπειρες δημιουργίας εντυπώσεων» επισημαίνοντας ότι οι παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας «απλώς εδραιώνουν την εικόνα της ως παραβάτη, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα». Κάλεσε δε την Άγκυρα να σοβαρευτεί και να επανέλθει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αποσαφηνίζοντας επίσης ότι «εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε συναντήσεις υπό το κράτος πιέσεων».

Επικριτικός στη στάση της Ν.Δ. στο προσφυγικό ήταν ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης το πρωί στο ΣΚΑΙ όπου σημείωσε: "Η διαδικασία της μεταφοράς στην ενδοχώρα σταμάτησε. Δεν ελήφθησαν έγκαιρα ενώ υπήρχαν οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις με δεδομένο το ενδιαφέρον της Τουρκίας στην περιοχή. Λυπάμαι αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κόψει τον β’ βαθμό εξέτασης των αιτημάτων για άσυλο διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη".

 «Είναι σαφές ότι η ΝΔ το αντιμετωπίζει κυρίως ως θέμα διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, ως θέμα εθνικής άμυνας, γι’ αυτό και συγκάλεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)» επισημαίνει σε δήλωση του ο ο αν. τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,, Γιώργος Ψυχογιός σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

 «Μία τέτοια τακτική σαφώς απομακρύνει τη χώρα μας από τη γραμμή που είχε χαράξει τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς συντονισμένα αναδείξαμε και κατοχυρώσαμε στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ότι η κύρια μας στόχευση πρέπει να είναι η πίεση προς την Ε.Ε. για συλλογικές λύσεις με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταμερισμό ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών με τις αντίστοιχες κυρώσεις».

Γ. Μπουρνούς: Ρεσιτάλ ψεμάτων της Ν.Δ. στο προσφυγικό για ψηφοθηρικούς λόγους

Η Νέα Δημοκρατία επιδόθηκε σε ρεσιτάλ ψεμάτων στις εξαγγελίες της, ψευδών ειδήσεων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και διασποράς φόβου για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, τόσο στη Λέσβο όσο και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Ο κ. Μητσοτάκης αλάλαζε στη Σάμο για το τέλος της μεταφοράς προσφύγων στην ενδοχώρα, η ΝΔ τις σταμάτησε και σε τρεις μήνες οι 5.000 στη Μόρια έγιναν 10.000, ενώ δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις διερμηνέων και γιατρών και υπάρχουν μόνο δύο γιατροί για 6.000 άτομα που δεν έχει εξετάσει κανείς, τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις 170 εργαζόμενων σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, αν δεν ανανεωθούν πρακτικά δεν θα μείνει προσωπικό, προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας Στο Κόκκινο.

Επιπλέον ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά στην συνέντευξή του την υποκριτική στάση της Ν.Δ. για την Συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη και ότι σήμερα μετεκλογικά θυμήθηκε ότι «το κράτος έχει συνέχεια».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας «εάν έχουν τηρήσει τα συμφωνημένα με αυστηρό τρόπο ερμηνευόμενα».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL