Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Προειδοποίηση ΗΠΑ στην Αθήνα για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προειδοποίηση ΗΠΑ στην Αθήνα για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

Διπλωματική ένταση προκαλεί το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που πλέει σύμφωνα με πληροφοιρίες προς την Ελλάδα. Ο Πομπέο χαρακτήρισε "λυπηρό" το γεγονός ότι το "Grace 1" έλαβε άδεια να αποπλεύσει από το Γιβραλτάρ. Δεν υπάρχει αίτημα κατάπλευσης, αναφέρε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκης.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya» που παρέμενε ακινητοποιημένο επί εβδομάδες στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ έλαβε άδεια να αποπλεύσει, παρά το «ένταλμα σύλληψής του» που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το δεξαμενόπλοιο μπορεί να θεωρηθεί ως παροχή στήριξης σε μία τρομοκρατική οργάνωση. Ο αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει γνωστοποιήσει τη θέση της αυτή στην Αθήνα και σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο διάβημα.

Το Ιράν από την πλευρά του προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ εναντίον της σύλληψης του πλοίου, τονίζοντας πως ένα «τέτοιο λάθος» θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL