Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Παρεμβάσεις για τη στήριξη των Ρομά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρεμβάσεις για τη στήριξη των Ρομά

Παρεμβάσεις για τη στέγαση, την απασχόληση και την εκπαίδευση, ανακοίνωσαν χθες πως προωθούν για τους Ρομά η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης.

Ειδικότερα, στον τομέα της στέγασης - υποδομών προχωρά άμεσα η υλοποίηση πρότυπων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης, τύπου κοινωνικής κατοικίας, σε δήμους της χώρας.

Παράλληλα, δημοσιεύονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) δράσεις που αφορούν στην επιδότηση ενοικίου, στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης (δομές ατομικής υγιεινής, πολύκεντρα) και δράσεις προώθησης στην απασχόληση για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, προκηρύσσεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης πρόσκληση που αφορά στην παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

"Η ένταξη του πληθυσμού Ρομά είναι εφικτή, στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό αναδείχθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) συμβολικά αλλά και ουσιαστικά μέσω της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να φιλοξενήσει στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους της κοινότητας" ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

"Η παρουσία κοινωνικών λειτουργών και διαμεσολαβητών Ρομά που εργάζονται στο πεδίο, νέων πτυχιούχων και μαθητών Ρομά, καθώς και εκπροσώπων των συλλογικοτήτων τους, με την ενεργό τους συμμετοχή προς τον στόχο της κοινωνικής ένταξης, απέδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά ότι τα παραδείγματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν φωτεινά πρότυπα για τις γενιές των νέων Ρομά, που αποτελούν το όραμα και την ελπίδα", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL