Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ελεύθεροι δύο προφυλακισμένοι για τις Σκουριές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελεύθεροι δύο προφυλακισμένοι για τις Σκουριές

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι δύο από τους προφυλακισμένους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, έπειτα από σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο διωκόμενοι είχαν ήδη κλείσει έξι μήνες προφυλάκισης και το Συμβούλιο καλούταν σήμερα να αποφασίσει αν θα παραταθεί ο εγκλεισμός τους ή όχι.

"Θεωρούμε ότι είναι μια επιτυχία του αγνού κινήματος της ΒΑ Χαλκιδικής, ελπίζουμε δε να αποφυλακιστούν σύντομα και οι άλλοι δύο", δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των μελών του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή και αντιμετωπίζουν διώξεις. "Αναμένουμε την κλήση για απολογία των υπόλοιπων δεκατριών και ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα κατανοήσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως περιγράφονται στην δικογραφία, συμπληρώνει.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση σχετικά εντάλματα των ανακριτικών αρχών, έπειτα από επεισοδιακή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στην Ιερισσό, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν στην καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL