Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Δικαίωση των κατοίκων της Τήνου: Ακυρώθηκε η εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στο νησί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωση των κατοίκων της Τήνου: Ακυρώθηκε η εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στο νησί

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στην ενδοχώρα του νησιού μας.

Αυτό αποτελεί δικαίωση των αγώνων του τηνιακου λαού και της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια"

Συνεχίζουμε ενωμένοι με σοβαρότητα, ψυχραιμία και θεσμικές διαδικασίες τη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του μοναδικού τηνιακου τοπίου και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Στο ίδιο πανηγυρικό κλίμα ήταν και η ανακοίνωση του Έπαρχου Τήνου που όπως ενημερώνει σύμφωνα με την Τροποποιητική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα του Ομίλου Κοπελούζου που εκδόθηκε χθες 25.05.2020, στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Πάρο, Τήνο, Νάξο) σε σύνολο 95 ανεμογεννητριών, ο Όμιλος Κοπελούζου διατηρεί 76 ανεμογεννήτριες στα νησιά και ουσιαστικά μειώνει αντίστοιχα τα αιολικά πάρκα στη Νάξο (που εξαιρεί το αιολικό πάρκο ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.) και στην Τήνο (που εξαιρεί το αιολικό πάρκο ΓΚΑΓΚΑΡΗ Α.Ε.).

"Αν και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν σταματούν εδώ, δεν μπορώ παρά να εκφράσω ανθρώπινα και την προσωπική μου ικανοποίηση για την απόφαση αυτή."

"Για τις υπόλοιπες 76 ανεμογεννήτριες στα τέσσερα (4) νησιά πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, να ενώσουμε τα χέρια όλοι οι Κυκλαδίτες, σε μία ακόμα μεγαλύτερη αλυσίδα, ώστε να ικανοποιηθούν εν τέλει τα δίκαια αιτήματά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά!" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: τηνοςtoday.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL