Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Δ. Χριστόπουλος για Β. Δημάκη: Η Σ. Νικολάου θα μας στιγματίσει αν καταφέρει να γίνει ο δήμιος ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Χριστόπουλος για Β. Δημάκη: Η Σ. Νικολάου θα μας στιγματίσει αν καταφέρει να γίνει ο δήμιος ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας

Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Δημήτρης Χριστόπουλος, επισημαίνοντας πως «Η γγ αντεγκληματικής πολιτικής θα στιγματίσει ανεξίτηλα εμάς και το πολίτευμά μας αν το καταφέρει».

Η ανάρτηση του Δ. Χριστόπουλου στο Facebook:

«"Ο ΔΗΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Έτσι έγραφε στα τέλη του 18ου αιώνα, ο υπερσυντηρητικός πολέμιος της Γαλλικής Επανάστασης, ο Joseph De Maistre για να θυμίζει πόσο σημασία έχει η τιμωρία και η εκδίκηση του κράτους απέναντι στις δοξασίες περί χειραφέτησης που ενέπνευσαν τις μάζες σαν γκρέμισαν τα κάτεργα της Βαστίλης.

O De Maistre θεωρούσε ότι αυτές οι ιδεολογίες θα διαλύσουν την τάξη, την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τους πυλώνες δηλαδή της παραδοσιακής κοινωνίας.

Το ότι "ο δήμιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας" μας θυμίζει σήμερα η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Μας το θυμίζει διότι η ίδια ενσαρκώνει τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας που επιιθυμεί.

Η γγ αντεγκληματικής πολιτικής θα στιγματίσει ανεξίτηλα εμάς και το πολίτευμά μας αν το καταφέρει.

Ο Δημάκης πρέπει να σωθεί. Μας αφορά όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL