Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ο Μητσοτάκης δίνει φοροαπαλλαγές στον ΣΕΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης δίνει φοροαπαλλαγές στον ΣΕΒ

Σε εκκλήσεις προς τους επιχειρηματίες "να προσέχουν τους εργαζομένους τους" και να "τηρούν την εργατική νομοθεσία" περιορίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, στο φόντο της "γαλάζιας" κάλυψης προς τον πολιτευτή του κόμματος Κ. Τρομπούκη που προπηλάκισε επιθεωρητή Εργασίας! Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναπτύσσοντας τη "συμφωνία αλήθειας" ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους, διαμήνυσε προς το ακροατήριο των βιομηχάνων: "Δώστε κάρτες σίτισης, δώστε κάρτες μέσων μεταφοράς και εγώ θα δώσω έκπτωση στους φόρους". Δεν πέρασε απαρατήρητη η ετεροχρονισμένη αναδίπλωση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., λίγες ημέρες μετά τη δέσμευσή του προς επιχειρηματία του Καστελόριζου ότι δεν... θα στέλνει τον ΣΔΟΕ, κάλεσε τους επιχειρηματίες "να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις" καθώς "αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθεί η παραοικονομία". Φορώντας δε φιλεργατικό μανδύα έδωσε τις εξής προφορικές οδηγίες προς τους εργοδότες: "Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται. Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας απλώς δεν επιτρέπεται".

Νεύμα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει σήμα προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες λέγοντας ότι "χρειάζονται κίνητρα που αφορούν την εισοδηματική στήριξη όσων απασχολούνται σε μια εταιρεία. Για συμμετοχή στα κέρδη, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για πρόσθετα ασφαλιστικά προγράμματα που μπορεί να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενους". Πρόσθεσε γενικόλογα ότι "οραματίζομαι -και είμαι σίγουρος ότι το οραματίζεστε και εσείς- μια Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μια κοινωνία κανόνων, όπου όλοι θα προοδεύουν χωρίς κανένας να μένει πίσω".

Υπαναχώρησε για τον ΦΠΑ 6%

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όρισε ως "στόχο να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του συντελεστή στο 6%". Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στις 6 Ιουνίου, είχε παραλείψει να αναφερθεί στη διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή. Παράλληλα η Πειραιώς σιωπούσε στη διαπίστωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι "αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καταργηθεί ο ΦΠΑ του 6%, στον οποίο εντάσσονται τα φάρμακα και η ενέργεια, με τα αγαθά αυτά να πηγαίνουν στο 11% ή στο 22%!". Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριζε δε ότι "όταν έχεις μόνο δύο συντελεστές, η αγορά και οι καταναλωτές ωφελούνται. Το φάρμακο έτσι κι αλλιώς είναι ένα προϊόν με ρυθμιζόμενη τιμή από το κράτος"!

Υπάρχει ρευστότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την κινδυνολογία που καλλιέργησε επί 3,5 χρόνια στο μέτωπο της οικονομίας και των τραπεζών, αναγνώρισε ότι "η ελληνική οικονομία και τα ελληνικά δημόσια ταμεία διαθέτουν τη ρευστότητα για να δρομολογήσουμε ένα άμεσο σχέδιο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς την αγορά." Κάλεσε δε, μεταχρονολογημένα, τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στο κάλεσμα "δημιουργικού πατριωτισμού" λέγοντας ότι "πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις. Σήμερα, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πολύ περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σε τράπεζες εκτός συνόρων".

Επενδύσεις fast track

Ο κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έδωσε έμφαση στο δόγμα "ισχυρή ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος", αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη "δραστικής απλούστευσης των αδειοδοτικών διαδικασιών για επενδύσεις". Επεσήμανε δε ότι χρειάζεται ένα "νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε 4 επίπεδα: κατοικία, τουρισμός, ειδικές χρήσεις, παραγωγικές δραστηριότητες", χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Μικρή ΔΕΗ

Επιπλέον, με το βλέμμα στη... μικρή ΔΕΗ, δήλωσε πως "θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα πέτρινα χρόνια της απερχόμενης διακυβέρνησης. Δεν κρύβουμε και τις δυσκολίες, τις οποίες θα κληθούμε να διαχειριστούμε: Από την Δ.Ε.Η. -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- μέχρι τις εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά"...

ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η Ν.Δ.

Αυτοδυναμία ή εκλογές, άμεσα

"Δεν μπορεί ο νικητής των εκλογών να γίνει όμηρος άλλων" διαμήνυσε ο Άδ. Γεωργιάδης

"Στις 8 Ιουλίου πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα με μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Που θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα" ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ μπροστά στον "εφιάλτη" της απλής αναλογικής. Επεδίωξε δε να παρακάμψει ότι η χώρα έχει απεμπλακεί από τα Μνημόνια σημειώνοντας ότι "στις 7 Ιουλίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και με ανάπτυξη!"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κλείνοντας το μάτι ιδιαίτερα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ., υποστήριξε ότι "το διακύβευμα αυτών των εκλογών παραμένει εξαιρετικά κρίσιμο. Όσο, λοιπόν, και αν εμείς αρνούμαστε τον φανατισμό, την πόλωση, τον διχασμό, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εφησυχάζουμε. Αντίθετα! Προκρίνουμε οι εκλογές αυτές να είναι εκλογές της ευθύνης, της αλήθειας, της αποφασιστικότητας και κυρίως εκλογές της συμμετοχής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Διψάει να προχωρήσει μπροστά".

Νωρίτερα δε, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει ως "καταστροφή" την απλή αναλογική λέγοντας σε εκβιαστικούς τόνους (News 247) ότι "αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα πάμε σε νέες εκλογές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί ο νικητής των εκλογών να γίνει όμηρος άλλων. Δικαιούται να είναι κυβέρνηση"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL