Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ν. Παππάς: Θα φέρουν το ΔΝΤ από το παράθυρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Θα φέρουν το ΔΝΤ από το παράθυρο

Η Ν.Δ. και ο Γιάννης Στουρνάρας ψάχνουν δικαιολογίες να φέρουν το ΔΝΤ από το παράθυρο, προειδοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ και ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι “η Ν.Δ. προωθεί συγκεκαλυμμένα, ρυθμίσεις του ΔΝΤ”.

Ο Ν. Παππάς (σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ) αναφέρθηκε στην εκτίμηση Στουρνάρα ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. “Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπεσε μέσα ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών για τα χρόνια της κρίσης, έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία με τις πολιτικές του εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντί να ζητήσει μια συγγνώμη και να μας εξηγήσει τι πήγε λάθος, θεωρεί ότι μπορεί να υπονομεύει τις θετικές προσπάθειες και της κυβέρνησης και της οικονομίας και της χώρας και του εργαζόμενου λαού και της υγιούς επιχειρηματικότητας από τη γυάλα της Τραπέζης της Ελλάδος” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και εξήγησε ποια είναι η στρατηγική της ΝΔ: “Αν δεν χτίσουμε αφήγημα ότι κινδυνεύει η οικονομία και θα χρειαστεί το ΔΝΤ ξανά, δεν μπορούμε. Αυτή η δουλειά γίνεται τώρα τελευταία”. Υπενθύμισε πως “ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί. Τι δεν μπορεί να δανειστεί η χώρα; Δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Έχουμε 30 δισ. αποθεματικό”. “Τώρα δεν μπορεί να δανειστεί η χώρα και μιλάνε πάλι για δημοσιονομικά κενά; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Ψάχνουμε δικαιολογίες για να φέρουμε τις πολιτικές του ΔΝΤ από το παράθυρο;” διερωτήθη ο Ν. Παππάς.

Το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με τον Ν. Παππάς, είναι “ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και τις πολιτικές του ΔΝΤ”. Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία ο Ν. Παππάς υπογράμμισε πως “είναι απαρέγκλιτη η απόφασή μας να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο, να συστρατευτούμε με ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήμασταν μαζί και να εκφράσουμε ένα αίτημα της κοινωνίας, μια ανάγκη της κοινωνίας να παραμείνει στην τροχιά της δίκαιης ανάπτυξης και να μη γυρίσει πίσω στις πολιτικές του ΔΝΤ”.

"Νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός"

Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης τόνισε (στο ραδιόφωνο του Alpha) ότι στις εκλογές “αντιπαρατίθενται δύο συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον και την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Από τη μία πλευρά μια προγραμματισμένη και προοδευτικού περιεχομένου πολιτική και από την άλλη ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός, ο οποίος, εάν ενισχυθεί, θα έχει εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα και για την κοινωνία αλλά και συνολικά για τη διεκδικούμενη πορεία της χώρας μας. Μία τέτοια εξέλιξη θα συνιστά οπισθοχώρηση και οπισθοδρόμηση”. “Η Ν.Δ. σήμερα με την πολιτική της εισηγείται -εμμέσως πλην σαφώς- την επιστροφή στις μνημονιακές ρυθμίσεις. Με άλλο τρόπο, με καλύμματα διαφορετικού χαρακτήρα, αλλά στην ουσία περί αυτού πρόκειται, εάν κανείς παρακολουθήσει τα όσα αποσπασματικά η Ν.Δ. αναφέρει ως ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία. Αντιθέτως, οι ρυθμίσεις οι οποίες είτε φανερά λέγονται είτε υποκρύπτονται πίσω από όσα ο Κ. Μητσοτάκης διατυπώνει αποκαλύπτουν την επιλογή της Ν.Δ. να επαναφέρει μια πολιτική που παραπέμπει σε ρυθμίσεις του ΔΝΤ και των Μνημονίων” υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL