Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Όσο κι αν θέλει να κρυφτεί, η πραγματικότητα δεν τον αφήνει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όσο κι αν θέλει να κρυφτεί, η πραγματικότητα δεν τον αφήνει

Δεν χρειάζεται κάποια σπουδαία ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς ότι η Ν.Δ. επιλέγει να δώσει τον προεκλογικό αγώνα κρυπτόμενη, με γενικολογίες και αόριστες διατυπώσεις, χωρίς ουσιαστική προγραμματική τοποθέτηση. Τι γίνεται όμως όταν οι πραγματικές θέσεις της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη καταγράφονται σε βίντεο;

Η απάντηση δόθηκε χθες από την εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σ. Ζαχαράκη στον Alpha. Στο ίδιο πάνελ με την Έφη Αχτσιόγλου, η συζήτηση πήγε στην περίφημη συζήτηση του Κ. Μητσοτάκη με τους επιχειρηματίες στον τουρισμό, οι οποίοι του ζήτησαν επταήμερη εργασία και να πάψει να επικρέμαται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία, αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Φυσικά, η Σ. Ζαχαράκη μίλησε για κοπτοραπτική και έργο των "τρολς" του ΣΥΡΙΖΑ και σε ρόλο παρουσιάστριας έδωσε "πάσα" για την προβολή του βίντεο. Βέβαια, όχι μόνο δεν ήταν ολόκληρο, αλλά περιείχε μόνο τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στις εκκλήσεις του προς τους επιχειρηματίες να σέβονται την εργατική νομοθεσία και να δίνουν μπόνους στους εργαζόμενους. Πουθενά ο επιχειρηματίας που ζητά "επταήμερη εργασία επιτέλους", ούτε όμως και η αναφορά Μητσοτάκη στον "οδοστρωτήρα".

Με δήλωσή της η Έ. Αχτσιόγλου τονίζει: "Καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύπτουν το βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και κυρίως καλούμε τη Ν.Δ. να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει. Θεωρεί την απαγόρευση της επταήμερης εργασίας ένα τέτοιο εμπόδιο; Θεωρεί ως τέτοιο εμπόδιο τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;".

"Τα ερωτήματα τίθενται από την πραγματικότητα" σημειώνει η Έ. Αχτσιόγλου και προσθέτει: "Η πραγματικότητα είναι όλα όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν κυβέρνηση, όλα όσα έκανε ως αξιωματική αντιπολίτευση και όσα είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απ' όταν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματός του. Η πραγματικότητα αυτή δεν σβήνεται ούτε αλλάζει επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL