Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Fast track επενδύσεις υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fast track επενδύσεις υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου

Επενδύσεις εξπρές με όρους ασυδοσίας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα στο πλαίσιο "γαλάζιας" θεματικής εκδήλωσης με τίτλο “Ανάπτυξη - επενδύσεις - δουλειές”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι «το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, που καθυστερεί μια ολόκληρη τετραετία, για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία εβδομάδα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κατά την οποία φόρεσε οικολογικό προσωπείο και μάζεψε απορρίμματα στον Υμηττό, ισχυρίστηκε ότι “δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να 'ανακαλύπτεται' ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής, ούτε βεβαίως να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου”!

Υπ' αυτό το πρίσμα σημείωσε ότι “οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση”...

Υποψήφιος στην Πάτρα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., με το βλέμμα στο ακροατήριο της μεσαίας τάξης, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μουσικής «επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν από δύο μόλις εβδομάδες. Δεν είχε τίποτε καινούργιο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους, ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα». Μίλησε δε για “κυβερνητικές προσφορές της τελευταίας στιγμής για να εξαγοραστεί η ψήφος των πολιτών”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, καθώς -όπως είπε- “η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη”.

Ντ. Μπακογιάννη: “Απολύσεις συμβασιούχων”

Στον αέρα βρίσκονται οι προσλήψεις που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση στην Παιδεία και στους υπόλοιπους τομείς του δημόσιου τομέα, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε σχετική ερώτηση (Πρακτορείο FM) ότι «θα παραμείνουν οι προσλήψεις σε τομείς όπου πραγματικά χρειάζονται». Η τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. δήλωσε με νόημα ότι “δεν δικαιολογείται η μισθολογική επέκταση του κράτους. Σήμερα είναι 1,6 δισ. παραπάνω το κόστος του κράτους. Πιστεύετε σοβαρά ότι το 1,6 δισ. το ένιωσε ο πολίτης σε καλύτερες υπηρεσίες;». Πρόσθεσε δε ότι «δεν θα γίνουν προσλήψεις απλώς και μόνο γιατί δημιουργούμε έναν καινούριο οργανισμό και μέσα βάζουμε ανθρώπους συμβασιούχους για να μπορέσουμε να κάνουμε ρουσφέτια".

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Κωστής Χατζηδάκης επιβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. σκοπεύει να επαναφέρει τον κανόνα της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο παρά τη σχετική σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Με τον κανόνα 1 προς 5 καλύπτεις τις ανάγκες της οικονομίας” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., καθώς “με την υπερφορολόγηση λόγω του διογκωμένου Δημοσίου τσακίζεις την οικονομία, τις επιχειρήσεις και εν τέλει και τον δημόσιο υπάλληλο, διότι ο υπάλληλος περιμένει έσοδα από την ιδιωτική οικονομία»! Ισχυρίστηκε δε ότι “καλό είναι να ξεπεράσουμε όλους αυτούς τους δογματισμούς»...

Η Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγειλε και τις απολύσεις των συμβασιούχων καθώς “πολλοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν θα κλείσουν, ενώ, εάν στο προσωπικό τους είναι συμβασιούχοι και λήξει η σύμβασή τους, θα λήξει η σύμβασή τους”. Κατέληξε δε ότι “δεν θα υπάρξουν νέοι οργανισμοί, νέα διοικητικά συμβούλια, νέες αμοιβές για ημετέρους, όλα αυτά τα οποία οδήγησαν στη διόγκωση του κράτους και όλα αυτά τα οποία σε τελική ανάλυση τα πληρώνει ο ελληνικός λαός από τους φόρους του".

Προσπάθεια να θολώσει τα νερά στα εργασιακά

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για... προσπάθεια παραπλάνησης χωρίς να διαψεύσει ή να διευκρινίσει τι εννοεί

Δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωσή του προς τους επιχειρηματίες της Κω ότι “θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα». Χθες επεσήμανε ότι «θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα προκαλέσουμε έκρηξη επενδύσεων». Στον απόηχο δε των ορέξεων που άνοιξε σε εργοδότες λόγω της θέσης του για το επταήμερο περιορίστηκε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για “διαστρέβλωση θέσεων”, καθώς «κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο». Ισχυρίστηκε δε, δίχως να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, ότι «οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL