Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Προσκλητήριο "γαλάζιων" κύκλων στους φίλους του Ευ. Βενιζέλου: / Προσκλητήριο "γαλάζιων" κύκλων στους φίλους του Ευ. Βενιζέλου: Τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ψηφίσουν Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσκλητήριο "γαλάζιων" κύκλων στους φίλους του Ευ. Βενιζέλου: / Προσκλητήριο "γαλάζιων" κύκλων στους φίλους του Ευ. Βενιζέλου: Τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ψηφίσουν Ν.Δ.

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αξιοποίησης του κ. Βενιζέλου ούτε θα τον δείτε στα ψηφοδέλτιά μας» υποστήριξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΝΤ1) συμπληρώνοντας ότι «παρ’ όλα αυτά έχω σεβασμό και στον κ. Βενιζέλο και στη κ. Γεννήματα, άλλωστε συνεργαστήκαμε σε κυβέρνηση συνεργασίας». Νωρίτερα πηγές της οδού Πειραιώς διεμήνυαν ότι “δεν σχολιάζουμε τις εξελίξεις στο εσωτερικό άλλων κομμάτων. Όσο για το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ., η απάντησή μας είναι ‘φυσικά και όχι’».

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι “ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι αποδεκτός από ένα μεγάλο μέρος της βάσης της Ν.Δ., παρά τη συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά”. Εκτιμούσαν δε ότι “το τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο οποίο απευθύνεται ο κ. Βενιζέλος και εναντιώνεται σφόδρα προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη επιλογή μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρά να ψηφίσει την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύοντας τις προοπτικές αυτοδυναμίας”...

Παράλληλα ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης (Νews 247) επεσήμανε ότι “σε σχέση με τα σενάρια που αναπτύσσονται για το αν ο κ. Βενιζέλος θα είναι στις λίστες της Ν.Δ. η απάντησή μου είναι μονολεκτικά ‘όχι’. Κι αυτή δεν είναι η προσωπική μου άποψη”. Δήλωσε ωστόσο ότι “έγινε μία συζήτηση στη Ν.Δ., στην οποία συμμετείχα κι εγώ, και καταλήξαμε ότι είναι πολιτικό unfair να ασχολούμαστε επί της ουσίας τι συμβαίνει σε ένα άλλο κόμμα, από τη στιγμή δε που αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα συνεδριάσουν τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής”.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι εγκωμιαστικές αναφορές του κ. Κακλαμάνη για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς “η προσωπική μου άποψη για τον κ. Βενιζέλο είναι πολύ καλύτερη από αυτή που φαίνεται ότι είχε η κυρία Γεννηματά για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε δε ότι “ο κ. Βενιζέλος είναι ένας κοινοβουλευτικός άντρας που, όταν μιλάει, μετατρέπει την Βουλή σε εκκλησία. Τους συριζαίους μπορεί να τους χτυπούσε αλύπητα, αλλά πάντα τεκμηριωμένα. Θέλαμε όλοι να ακούσουμε τι λέει ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν χαρακτηρίζει πολλούς από εμάς τους βουλευτές”. Πρόσθεσε δε ότι ότι, για μένα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στη Βουλή με ένα αξιοπρεπές ποσοστό”.

Στήριξη σε Παυλόπουλο

Ο κ. Κακλαμάνης -σε ερώτηση για μία πιθανή υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας- άδραξε την ευκαιρία για να επαναλάβει ότι “είναι ευτύχημα που Προκόπης Παυλόπουλος υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση”. Επιχείρησε δε να διαμηνύσει ότι “και σε θεσμικό και σε προσωπικό επίπεδο ο πρόεδρος του κόμματός μας έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Όχι, δεν θα είναι ο κ. Βενιζέλος σε κάποιες από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας” απάντησε και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας (Πρακτορείο FM), ενώ και η τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε (Alpha) ότι “δεν έχει θέση στη Ν.Δ. ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

Τέλος ο πρ. αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός (Πρώτο Πρόγραμμα) επεσήμανε πως «προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα σύμπραξης της Ν.Δ. με τον Ευ. Βενιζέλο”. Ισχυρίστηκε δε ότι “αυτά αφορούν την Κεντροαριστερά, το ΚΙΝ.ΑΛΛ., πιθανώς και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περιμένουμε να δούμε»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL