Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Προς αποστρατεία οδεύει ο Π. Καμμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς αποστρατεία οδεύει ο Π. Καμμένος

Τη Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την κάθοδο ή μη των ΑΝ.ΕΛΛ. στις επικείμενες εθνικές εκλογές μετά το απογοητευτικό 0,8% που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές. Ο Πάνος Καμμένος έχει δεχτεί εισηγήσεις και για την απόσυρση των ΑΝ.ΕΛΛ. από τη μάχη των εθνικών εκλογών και για συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές, ενώ δεν έχει συζητηθεί το ζήτημα των συνεργασιών αν τελικά οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποφασίσουν να «κατέβουν». Παράλληλα, δεν κρύβεται ο πανικός της Χρυσής Αυγής για το σημαντικό ποσοστό της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στις ευρωεκλογές.

Ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης αποκάλυψε ότι δέχτηκε κι απέρριψε πρόταση της Χρυσής Αυγής για συνεργασία ενόψει των βουλευτικών εκλογών. «Θα ήταν αυτοχειριασμός. Είμαστε άλλο πράγμα. Η είσοδος στη Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός, με οποιονδήποτε τρόπο» σημείωσε στο Τwitter ο Φ. Κρανιδιώτης, που διερευνά τη δυνατότητα συνεργασιών στον χώρο της Ακροδεξιάς από τις οποίες θα εξαρτηθεί η συμμετοχή της Νέας Δεξιάς στις εθνικές εκλογές.

Αύριο αποφασίζει ο ΛΑΟΣ

Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι αντίστοιχη πρόταση έκανε η Χρυσή Αυγή και προς τον ΛΑΟΣ, που βρίσκεται σε αναζήτηση προσανατολισμού μετά την αποχώρηση από την πολιτική του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη, δεν έχει ληφθεί απόφαση για μη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές και η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο για να πάρει αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι στον ΛΑΟΣ έχει προσχωρήσει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ενώ στις ευρωεκλογές συνεργάστηκε με την ΠΑΤΡΙΕ του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λευτέρη Συναδινό.

"Φιλοφρονήσεις" Χ.Α. - Βελόπουλου

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για ευρύτερη συμπόρευση ακροδεξιών κομμάτων φανερώνει τον εκνευρισμό και την αγωνία που έχει προκαλέσει στην ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης η σημαντική πτώση των ποσοστών της στις πρόσφατες εκλογές, που συνοδεύτηκε και από τη σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης. Η Χρυσή Αυγή εδώ και μέρες επιτίθεται συνεχώς στον Κυριάκο Βελόπουλο κατηγορώντας τον ότι προωθήθηκε από το σύστημα των ΜΜΕ και των άλλων πολιτικών κομμάτων προκειμένου να «κόψει» ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και εν τέλει να συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Μάλιστα, ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι ο Κ. Βελόπουλος είχε ζητήσει από τη Χρυσή Αυγή συνεργασία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. «ΑντιΝαζί Βελόπουλος στο ΣΚΑΪ: Σκοπός μου να εξαφανίσω τους 'Ναζί' της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή. Για πες μας βρε Κυριάκο ποίος τηλεκομπογιαννίτης μου ζητούσε (παρακαλούσε) να κατέβει μαζί με τους Ναζί στις εκλογές του Γενάρη του 2015; Θες να σου θυμήσω μέρος και τί παραγγείλαμε;» σχολίασε χαρακτηριστικά μέσω Τwitter ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Λένε "όχι", κατ' ιδίαν, από τον Πατούλη

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Γ. Πατούλη χαρακτήριζαν, σε ερώτηση της "Α", «συκοφαντικό» δημοσίευμα της "Ελεύθερης Ώρας" που τον έφερε να έχει συναντηθεί με τον Τάκη Μιχαλόλια για να διαπραγματευτεί τη στήριξη της Χρυσής Αυγής στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. «Ούτε έχει γίνει ούτε προγραμματίζεται τέτοια συνάντηση» έλεγε το επιτελείο του υποψήφιου περιφερειάρχη της Ν.Δ., που πάντως δεν έβγαλε ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL