Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
"Αν νομίζουν ότι θα με εκφοβίσουν, είναι γελασμένοι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αν νομίζουν ότι θα με εκφοβίσουν, είναι γελασμένοι"

Για πολλοστή φορά στο στόχαστρο των υποστηρικτικών προς τη Ν.Δ. Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τίθεται η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αυτή τη φορά από την ιστοσελίδα "Παραπολιτικά", που, με βάση πληροφορία από πηγή που δεν κατονομάζεται, την κατηγορεί ότι άσκησε πιέσεις στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας, στα τέλη Ιουνίου. Κατηγορηματικά διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα η κ. Παπασπύρου κάνοντας λόγο για απόπειρα παρεμπόδισης του ελεγκτικού έργου και υπονόμευσης των κρατικών θεσμών.

Με χθεσινό τους δημοσίευμα τα "Παραπολιτικά" κατηγόρησαν τη Μ. Παπασπύρου ότι "πιέζει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να υποβάλει, ακόμη και εντός της αυριανής ημέρας, την παραίτησή της, εξέλιξη που θα επισπεύσει τις κρίσεις στην κορυφή της Δικαιοσύνης". Σύμφωνα με το άρθρο, μάλιστα, "η κ. Παπασπύρου λέγεται ότι λειτουργεί για λογαριασμό του κ. Τσίπρα, ο οποίος, πιστός στις αρχές του, θέλει να επιβεβαιώσει τον εαυτό του. Παρά το γεγονός ότι η κυρία Δημητρίου δεν δείχνει πρόθυμη να παραιτηθεί, τις τελευταίες ώρες κάποιοι εντός της κυβέρνησης σπεύδουν να της θυμίσουν ότι 'προσφάτως ικανοποιήθηκε το αίτημά της για την εισαγωγή της κόρης της στη Σχολή Δικαστών, παρά το ότι βρισκόταν στη λίστα των επιλαχόντων'".

Πρόκειται για πολλοστή φορά που αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στοχοποιούν με σκαιό και αντιδεοντολογικό τρόπο τον θεσμό της επιθεωρήτριας και προσωπικά την κ. Παπασπύρου (βλ., Ελευθερία του Τύπου, Liberal κ.λπ.), παίρνοντας φυσικά τη σκυτάλη από το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ., που με προεξάρχοντα τον Άδ. Γεωργιάδη επιτίθενται συστηματικά κατά της επιθεωρήτριας, κατηγορώντας την ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπασπύρου, η θητεία της οποίας λήγει το 2021, μίλησε στην "Αυγή" και κατήγγειλε εκ νέου την επίθεση που δέχεται ο θεσμός του επιθεωρητή προκειμένου να παρεμποδιστεί το ελεγκτικό της έργο. Την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε, πρόκειται "για ευθεία υπονόμευση ενός κρατικού θεσμού, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα φόβου και ανασφάλειας, πράγμα που δεν πρόκειται να περάσει ούτε πρόκειται να σταματήσουν οι έλεγχοι προς όλες τις κατευθύνσεις".

Όπως επισήμανε ακόμη η επιθεωρήτρια, "έχω ενισχύσει τον θεσμό από 40 στους 120 επιθεωρητές, συμμετέχω στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και σε διακρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, αν νομίζουν ότι θα με εκφοβίσουν έχοντας από πίσω ξεκάθαρη σκοπιμότητα σε ένα κρίσιμο πολιτικά διάστημα, είναι γελασμένοι" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL