Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Να καμουφλάρει το πρόγραμμά της επιχειρεί η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να καμουφλάρει το πρόγραμμά της επιχειρεί η Ν.Δ.

Να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιχειρούν τα στελέχη της Ν.Δ. μετά τις επικριτικές δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας της Πειραιώς για την παραβίαση του... σιωπητηρίου σε σχέση με το "γαλάζιο" πρόγραμμα, ο ίδιος ο τομεάρχης Εργασίας ισχυρίστηκε χθες ξαφνικά ότι "η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη Ν.Δ."! Με συντονισμένο τρόπο δε "γαλάζια" στελέχη επανέφεραν τη γνωστή... καραμέλα της "διαστρέβλωσης" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των δηλώσεων του Γιάννη Βρούτση.

"Είναι τόσο αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ η ρύθμιση των 120 δόσεων" σημείωσε χθες ο Γιάννης Βρούτσης (ΕΡΑ1) έπειτα από εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, του ηγετικού επιτελείου της Ν.Δ. να ανασκευαστούν οι προχθεσινές δηλώσεις του "άμεσα".

Ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος προανήγγειλε... βελτιώσεις, καθώς "σήμερα η ρύθμιση, όπως πάει να εφαρμοστεί, έχει τεράστια γραφειοκρατία, άρα πάμε να άρουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, τα νομικά πρόσωπα τα οποία εξαιρούνται, ο επιχειρηματικός κόσμος να μπει κι αυτός στη ρύθμιση, τα μικρά εισοδήματα να μην έχουν εισοδηματικά κριτήρια. Πρέπει να ανοίξουμε τη ρύθμιση". Ο Γ. Βρούτσης επεδίωξε να αναζητήσει πάτημα στο γεγονός ότι "η Ν.Δ. ψήφισε, στηρίζει αυτή τη ρύθμιση και κάλεσε τον κόσμο διά βήματος Βουλής να μπει στη ρύθμιση".

Όπως αναμενόταν, ο Γ. Βρούτσης... ανακάλυψε "χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, καθώς, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά τη βαριά ήττα του". Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι (Ράδιο Θεσσαλονίκη) "η κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, πιάνεται από παντού ώστε να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Το σχέδιο των 120 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ουσιαστικά τους Έλληνες ως φοροφυγάδες και όχι ως πολίτες που λύγισαν από την κρίση και την υπερφορολόγηση"...

Γεωργιάδης στα χνάρια της Ξαφά

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, βαδίζοντας στα χνάρια της Μιράντας Ξαφά, υποστήριξε (ΕΡΤ) ότι "πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση φοβάται ότι αν υπάρχει κουλτούρα συνεχών ρυθμίσεων, ο κόσμος θα σταματήσει κάποια στιγμή να πληρώνει". Σημειώνεται ότι χθες το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι "αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μια τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν δίστασε δε να ισχυριστεί ότι "ο κ. Βρούτσης δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που είπε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή για τις 120 δόσεις. Επειδή το είπε ο κ. Βρούτσης, όμως, έγινε πρωτοσέλιδο στην 'Αυγή'". Επικαλέστηκε δε ότι "η Ν.Δ. στήριξε τη ρύθμιση, την ψήφισε στη Βουλή και μάλιστα υποστηρίξαμε ότι έπρεπε να είναι περισσότερο γενναία"...

Ανάλογη επιχειρηματολογία επιστράτευσε και ο Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι (Real FM) "ο κ. Βρούτσης ήταν ο εισηγητής μας στη Βουλή για τις 120 δόσεις, τις υπερψήφισε η Ν.Δ. με εισήγησή του".

Επιπλέον, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τσιάρας (Πρακτορείο FM), αγνοώντας τις προχθεσινές δηλώσεις του Γ. Βρούτση, είπε ότι "αν είχαμε ένσταση ή αντίρρηση περί της εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης των 120 δόσεων, να είστε βέβαιοι ότι θα το είχαμε διατυπώσει και θα το είχαμε εκφράσει στη Βουλή"!

Σιωπή Κουμουτσάκου για Ξαφά

Δεν πέρασε απαρατήρητη η απροθυμία του Γιώργου Κουμουτσάκου να σχολιάσει το πρόσφατο νεοφιλελεύθερο κρεσέντο της Μιράντας Ξαφά (για τις συντάξεις, την αναδιανομή του εισοδήματος και τις 120 δόσεις), επικαλούμενος ότι "η ίδια δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ.". Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. (ΕΡΑ1) ακολούθησε τη γραμμή... της βελτίωσης της ρύθμισης των 120 δόσεων, καθώς "προβλέπει δαιδαλώδεις προϋποθέσεις και όρους και γραφειοκρατία και βάζει αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια".

Κυβίστηση Γεωργιάδη για τη 13η σύνταξη

Θεματική κυβίστηση στο θέμα της 13ης σύνταξης επιχείρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το σήμα που εκπέμπει η Πειραιώς "να καθησυχαστούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα που μας τίμησαν με την ψήφο τους". Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., διαδραματίζοντας ρόλο προστάτη των συνταξιούχων, ισχυρίστηκε (ΕΡΤ) ότι "με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ο συνταξιούχος θα έχει περισσότερα χρήματα απ’ ότι με τον Αλέξη Τσίπρα", καθώς "όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν ως στόχο οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα. Ένα εργαλείο είναι το επίδομα, ένα άλλο είναι η μείωση του φόρου και η επαναφορά του ΕΚΑΣ".

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει προεκλογικά (13.5) ότι "ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα"... O Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη ομιλία του στους "γαλάζιους" τομεάρχες, σημείωσε ότι "δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας". Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης έχει αποφύγει να δεσμευτεί για τη διατήρηση της 13ης σύνταξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι "δεν πρόκειται να πούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που μπορούμε να κάνουμε"!

ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ:

"Η ρύθμιση των 120 δόσεων υπονομεύει την εθνική οικονομία"

Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας προχθές στο 12th Insurance Conference, ισχυρίστηκε ότι "με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο (ρύθμισης των οφειλών) θα επαναληφθεί. Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά τον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL