Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Άδηλος στόχος του ΚΚΕ η τρίτη θέση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδηλος στόχος του ΚΚΕ η τρίτη θέση

Στήριξη του ΚΚΕ “σε όλες τις κάλπες” ζητούν τα στελέχη του κόμματος κι ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αν και το ΚΚΕ αποφεύγει να μιλήσει ανοικτά για “εκλογικό στόχο” στις ευρωεκλογές, ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος καλεί συχνά τους πολίτες “να γκρεμίσουν” τους ναζί της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση τονίζοντας παράλληλα ότι ο προσφορότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη στήριξη του ΚΚΕ και όχι με ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ή ΚΙΝ.ΑΛΛ., όπως σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στα “Νέα”.

Ο Δ. Κουτσούμπας συχνά επικρίνει την έντονη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εκτιμώντας ότι “εγκλωβίζει” τον λαό και θολώνει την ταύτιση των δύο κομμάτων στις βασικές τους πολιτικές. Στην ίδια λογική, το ΚΚΕ απορρίπτει και το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι καπηλεύεται τους αγώνες του λαϊκού κινήματος ενώ η πολιτική του υπηρετεί την αστική τάξη. Παράλληλα, το ΚΚΕ κριτικάρει τη Ν.Δ. τόσο για τις επιθέσεις της προς τον ΣΥΡΙΖΑ που ενισχύουν το ηθικό πλεονέκτημα, αλλά και για την εξαγγελία “αποκρουστικών” μέτρων για να κερδίσει την εύνοια του κεφαλαίου.

Τέλος, το ΚΚΕ, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τονίζει την πολυσυλλεκτικότητα των ψηφοδελτίων του και επισημαίνει την πολιτική καταγωγή υποψηφίων του από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση συμπαράταξης δυνάμεων του λαϊκού κινήματος με το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL