Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανθυπο-δήθεν σκάνδαλο πρωτοσέλιδο στα "Νέα "

Στο στόχαστρο ο Λευτέρης Κρέτσος - Η κοτερολογία μετατοπίζεται από την προσωπική ζωή του πρωθυπουργού στα προγράμματα φιλοξενίας για την προώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας

Χωρίς ούτε καν μία φωτογραφία -πού χάθηκε ο Πορτοσάλτε;- τα "Νέα" έκαναν χθες μεγάλη «αποκάλυψη» με νέο κότερο. Το δήθεν κότερο με τον Λευτέρη Κρέτσο, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή με ξένους προσκεκλημένους.

Το ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε ανακοινώσει επισήμως από την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσκάλεσε και φιλοξένησε στην Αθήνα εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ για να προωθήσει την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα δεν έχει τόση σημασία.

Ούτε έχει καμία σημασία το ότι ο Κρέτσος έκανε πράξη την ενίσχυση των οπτικοακουστικών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η χειμαζόμενη αγορά να παίρνει ήδη μεγάλες ανάσες, όταν επί δύο δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις «συζητούσαν» και «διαβουλεύονταν».

Περισσότερη σημασία έχει το ότι τα μίντια της βαθιάς διαπλοκής του Β. Μαρινάκη μετατοπίζουν την κοτερολογία από την προσωπική ζωή του πρωθυπουργού στα προγράμματα προώθησης της κινηματογραφίας στη χώρα. «Εξακολουθούν να προκαλούν την κοινή γνώμη με τον... εθισμό τους στην πολυτέλεια» γράφουν στην πρώτη σελίδα των "Νέων" οι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Το πιο συμπαθητικό απ' όσα αναφέρει το «ρεπορτάζ» για τον Λ. Κρέτσο είναι ότι «οι συνεργάτες του στο υπουργείο που συνόδευαν την ξένη αποστολή πήραν το πλοίο της γραμμής». Το «ρεπορτάζ» δεν θα δίσταζε να μιλήσει για «κουστωδία» που κάνει... βόλτες με τα κότερα στην περίπτωση που οι συνεργάτες του κ. Κρέτσου τον συνόδευαν με το ιδιωτικό σκάφος.

Σε απάντηση στο δημοσίευμα ο Λευτέρης Κρέτσος αναφέρει:

«Για πρώτη φορά στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του 'Game of Thrones', την Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας.

Ήταν μια επίσκεψη που το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από τον χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης.

Για 'Τα Νέα', η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε 'βόλτα με το κότερο'. Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες.

Αν 'Τα Νέα' τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην 'έρευνά' τους».

Ο Λ. Κρέτσος κάλεσε τον «μονίμως επισπεύδοντα αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και το εμετικό του tweet» να ανακαλέσει αμέσως, καθώς νωρίτερα είχε τουιτάρει: "Ρε τι ακρίδες είναι αυτές που έπεσαν πάνω στο δημόσιο χρήμα;".

Δείτε όλα τα σχόλια