Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι δρόμοι και οι πλατείες μιλάνε αριστερά

Θερμή η υποδοχή του κόσμου στην Άρτα

Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις στην Ήπειρο, μετά την Ξάνθη και την Κρήτη

Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις γίνονται στους δρόμους, στις περιοδείες, τις συγκεντρώσεις, λέει ένα πολιτικό κλισέ. Βλέποντας όμως κανείς την εικόνα σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ώς την Ξάνθη και από την Πάτρα ώς την Άρτα, των εκδηλώσεων των πολιτών κατά τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, συνειδητοποιεί ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των δημοσκοπήσεων.

“Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε. Το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται συγκεντρώσεις, γιατί αυτές είναι η πραγματική δημοσκόπηση” είπε ο πρωθυπουργός από την Άρτα, όπου, χωρίς να έχει προγραμματιστεί, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν τον Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και στην Πρέβεζα λίγες ώρες μετά. Αυθόρμητα χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να ακούσουν τον πρωθυπουργό, με το πλήθος να κάνει, επί της ουσίας, πορεία στους δρόμους των πόλεων. Το είδαμε στην Κρήτη, το είδαμε και στην Ξάνθη.

Και φυσικά, μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα το βράδυ της Κυριακής στα Γιάννενα, με πολλούς να μένουν για άλλη μια συγκέντρωση έξω... "Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς, με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο” ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, που μέρα με τη μέρα γίνεται πράξη.

Από τη μία οι πολίτες, οι πολλοί, η κοινωνία που στηρίζει την Αριστερά και την Προοδευτική Συμμαχία με φωτισμένα πρόσωπα, ελπίδα και πείσμα για τη νίκη. Από την άλλη, οι ελίτ, οι μιντιάρχες και οι πολιτικοί τους εκφραστές που ονειρεύονται επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα και στις πιο σκληρές συνταγές του ΔΝΤ. Ξεχνούν όμως ότι στις κάλπες μιλούν οι πολλοί...

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις