Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ύβρεις Λοβέρδου: "Είστε κοινοί κακοποιοί"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύβρεις Λοβέρδου: "Είστε κοινοί κακοποιοί"

Ως θύμα του πρωθυπουργού επεχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Είναι εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά τη σκευωρία" ισχυρίστηκε στη Βουλή και πρόσθεσε: "Ο Γκέμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας. Εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς". Η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν γεμάτη από ύβρεις και χαρακτηρισμούς: "Είστε ψεύτες, είστε συκοφάντες, είστε κοινοί κακοποιοί" ήταν μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε, ενώ σε άλλα σημεία μιλούσε για "άθλιους, συνωμότες", για "αδίστακτους κακοποιούς" κ.ά.

"Ουδέποτε ασχολήθηκα με φάρμακα. Από τα 12.000 σκευάσματα ρωτούσα μόνο αν η μείωση της δαπάνης συνολικά ήταν σύμφωνη με τους στόχους μας να περικόπτουμε όσα χρήματα μπορούσαμε περισσότερα. Και συμφωνούσαν πως επιτυγχάναμε τους στόχους μας η τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών και μελετητικοί οργανισμοί όπως ο ΙΟΒΕ. Και πάντα ρωτούσα αν είναι ομόφωνες οι αποφάσεις της επιτροπής. Και πάντοτε ήταν!!! Όλες!!! Καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου δεν έκανα. Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού", υποστήριξε ο Αν. Λοβέρδος και πρόσθεσε: "Έντεκα μέλη είχε η επιτροπή τιμολόγησης, με βαριά θεσμικά ονόματα μέσα. Eκ των οποίων μόνο τέσσερα ήταν εκπρόσωποι του υπουργού!!! Και μετά τη γνωμοδότησή τους, υπέγραφαν δύο ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη, συν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Και μετά εγώ".

Δεν γνώριζα τον Φρουζή...

Διέψευσε τους μάρτυρες επαναλαμβάνοντας ότι δεν γνώριζε τον αντιπρόεδρο της Novartis Hellas Κωνσταντίνο Φρουζή και τον είδε όταν έγινε πρόεδρος του ΣΦΕΕ. "Δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία με τον Φρουζή γιατί δεν τον γνώριζα. Καμία συνάντηση, κανένα e-mail. Ίχνη τηλεφώνων; Τίποτε και εδώ, αφού ουδέποτε μίλησα με τον κύριο Φρουζή στο τηλέφωνο" είπε.

Θα τους συντρίψω

"Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989" υποστήριξε ο Αν. Λοβέρδος αποδίδοντας τη στοχοποίησή του μεταξύ άλλων και στο ότι "τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκομαι πιο μπροστά κι από την πρώτη γραμμή της μαχόμενης αντιπολίτευσης". "Χρησιμοποιούμαι εγώ για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος" είπε και "δεσμεύτηκε" ότι "τους σκευωρούς θα τους συντρίψω. Δίνω λόγο τιμής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL