Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Γραφείο Τύπου παραγωγής fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γραφείο Τύπου παραγωγής fake news

Ο πωλητής της “Σχεδίας” στον Πειραιά διαψεύδει όσα δημοσίευσε η Ν.Δ για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φωτογραφήθηκε με ζευγάρι που συνάντησε “τυχαία” στον δρόμο και αποκαλύφθηκε ότι είναι... κουμπάροι του Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντά σε ταβέρνα κάποιους ντελιβεράδες που τον ρωτούν -σύμφωνα πάντα με σημείωμα της Ν.Δ.- “πρόεδρε, πότε θα φύγει ο Τσίπρας;»... Προεκλογική εκστρατεία θεμελιωμένη στα fake news πραγματοποιεί η Ν.Δ., ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης διατρανώνει στις δημόσιες ομιλίες του ότι “στις 26 Μαΐου θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί περιοδείες και συναντήσεις χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ενημερώνει για συγκεκριμένες δραστηριότητες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατόπιν εορτής, δίνοντας τη δική του μονομερή εκδοχή. Κάποιες φορές ωστόσο η πραγματικότητα παίρνει την εκδίκησή της.

"Ψεύτικος διάλογος"

«Το ξέρω, πρόεδρε, ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη 'Σχεδία', και μάλιστα από μένα» εμφανίζεται -σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ν.Δ. (12.4)- να λέει ο πωλητής του περιοδικού δρόμου στήριξης των αστέγων «Σχεδία» στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ωστόσο ο ίδιος ο πωλητής την επόμενη μέρα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς υπογράμμισε πως “ο διάλογος είναι ψεύτικος. Ούτε ότι σας στηρίζουμε, ούτε τίποτε άλλο. Είμαι δημοκράτης, δεν χαμπαριάζω, γι' αυτό κάνω τη διάψευση. Είναι μυθεύματα, τα διαψεύδω. Δεν είπα ποτέ τέτοιες κουβέντες».

Τυχαία... κουμπάροι

Λίγες ημέρες πριν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποιεί περιοδεία στη Νέα Σμύρνη. Εν μέσω “επευφημιών” των κατοίκων της περιοχής -«σε εσένα ποντάρουμε τώρα», «Κυριάκο μου δαγκωτό» έγραφε το γαλάζιο σημείωμα- ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε «τυχαία» ένα ζευγάρι με μωρό και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Ωστόσο αποδείχτηκε πως... τυχαία ήταν κουμπάροι του Κωστή Χατζηδάκη. Η κουμπαριά φαίνεται και από ανάρτηση του ίδιου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ένα χρόνο πριν στα κοινωνικά δίκτυα...

Την περασμένη Δευτέρα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ενημερώνει ξαφνικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με “διανομείς”, χωρίς να αναφέρει αν πρόκειται για εκπροσώπους κάποιου σωματείου. Το "γαλάζιο" σημείωμα αναφέρει ότι ένας διανομέας εξέφρασε την άποψη πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε για "άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%...". Παράλληλα “υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους”. Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας εξήγησε ότι "η συνάντησή του έγινε τη χρονική στιγμή που το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή για την προστασία των διανομέων»...

Κύκνειο άσμα

Αποκορύφωμα, η χθεσινή καταγγελία του σωματείου ΑΣΜΑ: “Διαχωρίζουμε εντελώς τη θέση μας οι δημιουργοί του ΑΣΜΑ που εμφανιζόμαστε στο βίντεο της Ν.Δ. από την ανάγνωση της συζήτησης από τον κύριο Μητσοτάκη και ζητάμε επιτέλους -με όλη την αγωνία στην οποία έχουμε περιέλθει- να μην γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι και εμείς συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα. Δεν αξίζει στην τόσων ετών προσφορά μας” (αναλυτικά σελ. 28-29).... Φαίνεται πως η μόνη αλήθεια που έγραψε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αφορούσε τον διάλογο του κ. Μητσοτάκη με τον... παπαγάλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL